Въпросът ми беше към Дамянов (остава да седи към него), но ще отговоря и на теб, защото си ми приятел .

Това, че някой отчита дейност не значи, че върши нещо . Обидата за четенето ще я пропусна, защото иначе трябва да ти "изправям криви краставици", а няма как да го докажа, нито ти на мен. Та мисълта ми е, че попрочитам доста повече, отколкото си мислиш, и весници, и списания, и книжки, и постове, и български, и чужди, статии и т.н. Само че освен да чета, мога и да анализирам. 99.9% от "свършените" неща някой си ги върши за себе си и се опитва да ми замаже очите, че го прави за мен. Включително твоята организация. "Ние вършим много, ма то не се вижда", "Ние правим много, ма е трудно" е до кога? Хайде да се види нещо. Нали КБП беше на пчеларите организация, не на електората? Какво стана? Вече не е ли? Аз също съм пчелар и едва ли проблемите ми са по-различни от тези на членовете на КБП. За това си ви седят организацииките с по 200-300 души. Щото много говорите и малко правите. Като стане обратното, тогава повече членове . Щото куче дето лае...Малко се получава, като на избори. Докато тече предизборната кампания всички са партии на народа, после рязко стават управляващи на техния електорат . Всички лесно говорят, но после кършат пръсти и се почва "кой си ти да ти се отчитам" .

Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Аз ще ти изброя няколко от най-важните лични твои облагодетелствания:
1. През живота си все още не си ходил на война. Нашето поколение е първото поколение от цялата история, при която мъжете все още не са ходили на война.
2. Децата ти ходят на училище безплатно.
3. Над главата си имаш покрив, имаш легло, в което да спиш, имаш хладилник телевизор и дори компютър. С тези твои екстри могат да се похвалят само 10% от населението на земята.
4. По улицата не се стреля и жена ти не я изнасилват, ако излезе да отиде до магазина.
5. Ако се разболееш, викаш Бърза помощ. Ако ти се запали къщата, викаш пожарната. Ако ..... да продължавам ли?
6. Децата ти ходят на детска градина и на училище.

Говорех за пчеларските организации, все пак форума е пчеларски, но...
1. Това, че не съм ходил не значи че няма да ида. Стечение на обстоятелствата. Нещо не виждам кой ще направи помен с тая пита, след като на Балканите през последните 25 години само ние, румънците и гърците не сме водили война.
2. Не ходят безплатно! Ходят на държавно! Аз плащам заплатата на хората, които ги обучават и учебните пособия! И тук-там събират кинти за някой ремонт или за топки или за незнам си какво!
3. Една от тези екстри я нямам, значи съм от останалите 90%
4. По улицата се стреля всеки ден, само че аз заобикалям тези места! Има разлика! 12% от пълнолетните жени в България са изнасилени. От тях само 4% признават. Шанса да се случи и на моята е 1/10, а това е доста висок риск.
5. Няма да го коментирам, че не са виновни хората, работещи там.

И аз мога много да напиша...Не е направено от мен, аз нямам и претенции, но лошото е, че не е направено и от тези, които имат . Направено е от трети хора, а други си присвояват заслугата. И пак казвам - тия дето се бият в гърдите, че са направили най-много, най-често само се хвалят. Тия които правят нещо оставят делата сами да говорят.