Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    От години горните прелки на Д.Б. са затворени при мене.Аз отварям.Пчелите затварят.За няколко години ме победиха и спестявам труда моя и техния да се борим около тия прелки.Дори на корпусите на Ф. се отказах да правя прелки.
    Ако някой е видял някъде хралупа или нещо подобно с 2-3 дупки и пчелите от едно семейство да ги ползват всичките, ще ми е интересно да узная и видя.
    Може и надморската височина да оказва влияние ,тука долу до морето си работят на две прелки без проблем само есента намаляват с прополис горната и пролета я уширяват.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Може и надморската височина да оказва влияние ,тука долу до морето си работят на две прелки без проблем само есента намаляват с прополис горната и пролета я уширяват.
    Сигурно е така.Сега вие слагате магазини, а при мене още не могат да цъфнат дърветата.Интересно е наблюдението ти за това, че работят с горната.Нея разширяват и стесняват.Това поведение на пчелите не се връзва много с технологията на зазимяване на горна прелка и затворена долна.От всяко наблюдение човек може да си извлече ценна информация.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •