как със самолет ?нали е забранено.ако си от добричко обади се на г-жавасилева -шеф на растителна защита .а най добре за пчелите при такава ситуация е пола -фуста за кошера.и цялден да я държиш никакъв проблем .но се иска да инвестираш някой лев.
как със самолет ?нали е забранено.ако си от добричко обади се на г-жавасилева -шеф на растителна защита .а най добре за пчелите при такава ситуация е пола -фуста за кошера.и цялден да я държиш никакъв проблем .но се иска да инвестираш някой лев.
Попитай отговорните лица с какъв препарат ще пръскат. Проучи го , ако не можеш сам използвай помощта на местната БАБХ, отдел РЗ. Има инсектициди, които са безопасни за пчелите, има такива, които са опасни само в момента на третиране- при пряко опръскване на пчелите. Затваряй ако се наложи рано сутринта към 6- 6.30 часа, докато не летят. Щом можеш с мрежички, значи имаш малък брой кошери - сложи и рядък сироп в хранилката / стотина милилитра 1:3 /. Ако имаш възможност присъствай на третирането и веднага след него отваряй, като естествено се съобразиш с вида на препарата. Успех и дано деня, в който третират да е хладен.
Апропо, целият този шум може да се окаже излишен - все пак не си уточнил каква култура ще се третира и на какво разстояние е тя от твоят пчелин.
Този пост е редактиран от христо; 22.04.2015 в 18:38. Причина: допълнение
Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз
име на препаратите не знам пише само че са закупени от интер агро транс.
за по точна информация за препарата явно трябва да се свържа с тях което мисля и да направя
За да знаш или предвидиш ефекта от пръскането трябва да знаеш с какво пръскат.
Ето малко предположения:
http://www.bayercropscience.bg/bcswe...igethes_aeneus
http://www.bayercropscience.bg/BCSWe...igethes_aeneus
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
какво представлява тази пола -фуста за кошера ?
кошерите не са много мога да си позволя да инвестирам някои лев за това няма да ми е проблем просто не знам какво представлява ако можеш да ми го опишеш или снимка да дадеш ще съм много благодарен !
кошерите са на 5-6 км от добрич !
Извинявам се, че ще отговоря аз, но първи видях въпроса.Пола - фуста е нещо като чувал от лек материал (стара завеса), който да обгърне кошера така, че да има място около него за да се облитат пчелите, но да не могат да излизат от него. По този начин ме може да се получи задушаване.
Имам и изображение, но както винаги нещо куца във форума и не иска да го качи. Съжалявам ще се наложи да си го представяте.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))