Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 14 от 40 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 131 до 140 от общо 400

Тема: ЗАХАР

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Захарта е в София, не можах да разбера защо пише че е във Видин, доколкото разбрах продавача „купуват я от Калафат и през Видин я карат за София“

п.п. Последно в четвъртък ще отида да взема мостра едно чувалче захар и ще пиша тука за какво става въпрос.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    И аз видях обявата в grad.bg, в която пише София, но когато звъннах на телефона човека ми каза, че склада е във Видин и там трябва да пратя TIR-a.

https://grad.bg/o-959626-Продавам_захар_кристал

Между другото позвъних на моя традиционен доставчик на захар и му казах за тази обява. Той ми каза че няма такова нещо - захарта не е поевтинявала нито в Румъния, нито където и да било другаде по света. Той е в бранша и ги знае тези работи по-добре от мене. Според него става въпрос за някаква измама или с качеството на захарта, или с прибирането на парите от банковия превод, без да се извърши реална доставка.

Аз също си мисля, че е някаква форма на измама. В пазарната икономика не са възможни толкова ниски цени на една толкова масова стока, където дори и 1-2 стотинки разлика пренасочват клиенти за хиляди тонове от един доставчик към друг.

Има и още съмнителни неща от нашия разговор по телефона. Например в обявата пише гр. София, а отдолу фирма Сладост ООД. Проверих в търговския регистър - тази фирма е от Силистра. Звъннах по телефона и директно го попитах какъв е неговия БУЛСТАТ, за да направя справка, и той отказа да ми го даде. След това го попитах за името на фирмата му - той ми каза някаква фирма, регистрирана в Пловдив, а склада му в действителност е бил във Видин. Попитах го дали наистина ще ми достави един ТИР захар до Габрово, и той каза че имало голяма опашка и трябвало да чакам 1-2 седмици. Това е нелогично за голям търговец на захар.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Утре ще пробвам да открия тази"сладост" във Видин ако я има.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Утре ще пробвам да открия тази"сладост" във Видин ако я има.
    Утре няма да стане, тира със захарта пристига в четвъртък, тогава трябва да му се обадя да ми даде мострата. Човека и на мен ми каза че в момента няма в наличност, че е от Видин и че захарта се кара в София на някаква борса, името на която не запомних.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Тука има нещо гнило. Нима получава само по 1 ТИР на седмица? Че то по таква цена той може на майтап да продва по 100-200 тона на ден, а е тръгнал да зарежда базари в София за да продава единични килограми. Не знам дали осъзнавате колко нелепа е цялата тази ситуация. Ако всичко беше честно и почтенно, той можеше не по 75 стотинки, а по 95-96 стотинки да завладее целия Български пазар и да получава и продава поне по 10-15 ТИР-а на ден.

Самите негови конкуренти като му видят цената и ако всичко е честно и почтенно, щяха да му направят заявки за по няколко хиляди тона. Факта, че това не се случва, силно ме озадачава. Има нещо гнило в цялата тази работа, но все още не го знам какво е. Имам само недоказани съмнения. Ниска цена с ограничени доставки може да означава само едно - продажба на крадена или дефектна/некачествена стока от некомпетентен крадец. Ако беше компетентен, щеше да обяви цена от 95 стотинки и при нея щеше да има много повече продажби с много по-малко съмнения за потенциална измама.

Наблюдател
    Регистриран
    11.01.2015
    Пчеларски район
    Zlatiq
    Днес говорих с него по телефона и ,той каза тази цена от 75 ст .,за цвеклова захар каза че става на въпрос при това положение мислех да поръчам 2 - 3 тона и дари доставката е безплатна за количество над 1 тон .До тук добре каза ми утре да му се обадя ,на го разпитах как става плащането каза ми само по банков път ,И ЕТО ТОВА ВЕЧЕ Е СЪМНИТЕЛНО ЗАЩОТО ИСКА 30 ПРОЦЕНТА ПРЕДВАРИТЕЛНО ,А ДАЛИ ЩЕ ПОЛУЧИШ ЗАХАР НЕ СЕ ЗНАЕ ??????

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Някой видя ли я тази захар в крайна сметка или да му вързваме курвачка на тоя и да го смачкаме от бой?

Наблюдател
    Регистриран
    21.04.2013
    Пчеларски район
    София

Lightbulb

Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Някой видя ли я тази захар в крайна сметка или да му вързваме курвачка на тоя и да го смачкаме от бой?
    Аз се обадих по тел. и поисках да купя,номи каза за петак,званя в петак по тел и пак ми отказа да ми продаде захар бил я продал всичката (22000кг)
    Каза ми че трчбвало предарително да се записвам и пак небило сигорно,абе според мен е някаква измама качестена....... внимаваите

Наблюдател
    Регистриран
    19.06.2012
    Мисля утре и аз да му се звънна и да поискам банкова сметка и данни за превода. Ако е на фирма сметката, по името ще може да се провери, но ако е на физическо лице не се занимавайте чиста измама.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    И мене ме разиграва няколко дни за един чувал „мостра“, всеки ден ми вика „обади се утре да ти го дам“ и на другия ден все възникват някакви проблеми (тирове, митници, закупчици и т.н.) и вече се отказах, че ми свършиха безплатните минути

Страница 14 от 40 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •