Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 400

Тема: ЗАХАР

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Да ви имам нервите и проблемите.За мен щом е захар ,значи е захар.И пчелите я хапват ,а и ракията става.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Да ви имам нервите и проблемите.За мен щом е захар ,значи е захар.И пчелите я хапват ,а и ракията става.
    А, не е така. Има една захар от която не малко хора пропищяха, че материала за ракия не ферментира. Доста се срещаше преди няколко години, когато цената беше минала 2лв/кг, а "ментето" беше 30-40 стотинки надолу, и хората докато се усетята.
    Специално за ракията дали ферментира, има един имповизиран тест който показва дали ферментира за ден-два, за да не се похабяват матириала и захарта, защото от "ментето" не съм чувал да се оплакват, че нестава за компоти и сладка.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Колега ,може би си прав.Аз съм чувал за такава захар ,но не съм патил ,може би защото слагам мед в материала.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Няма захар която не ферментира. Продаваха захар с примеси която даваше по-малко ракия, но ферментира.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Колега ,може би си прав.Аз съм чувал за такава захар ,но не съм патил ,може би защото слагам мед в материала.
    То, номера е да се учим от чуждите грешки, а не от собствените си.
    Както се казва: "Разумният човек се учи от чуждите грешки, а останалите хора от собствените си..."

Потребител
    Регистриран
    03.06.2014
    Преди време си бях направил един експеримент,със захира и горнооряховска захар.Равни количества вода и захар от двете и измерих захарноста на двата разтвора,оказа се че захирата е по сладка с 1% от горнооряховската и от тогава вземам само захира,при това е и по евтина.

Потребител
    Регистриран
    30.12.2013
    А някой да има информация за сръбска захар в хартиени чували, миналата година имаше по 50кг , тая ми предлагат чували по 25кг за 1.05лв

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Gavazov Виж публикацията
    А някой да има информация за сръбска захар в хартиени чували, миналата година имаше по 50кг , тая ми предлагат чували по 25кг за 1.05лв
    И тази година я има в разфасовка по 50кг. Преди 3-4 месеца купих 500 кг на 0,96 лв/кг франко склад Видин. Инверта става на 6+, питките от пудра и инверт пчелите ги хапват с охолство. По инфо от съседите те сами си произвеждат около 80-90% от захарта както и суровината за нея - захарно цвекло.
    Keep Walking...

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •