Да ви имам нервите и проблемите.За мен щом е захар ,значи е захар.И пчелите я хапват ,а и ракията става.
Да ви имам нервите и проблемите.За мен щом е захар ,значи е захар.И пчелите я хапват ,а и ракията става.
А, не е така. Има една захар от която не малко хора пропищяха, че материала за ракия не ферментира. Доста се срещаше преди няколко години, когато цената беше минала 2лв/кг, а "ментето" беше 30-40 стотинки надолу, и хората докато се усетята.
Специално за ракията дали ферментира, има един имповизиран тест който показва дали ферментира за ден-два, за да не се похабяват матириала и захарта, защото от "ментето" не съм чувал да се оплакват, че нестава за компоти и сладка.
Колега ,може би си прав.Аз съм чувал за такава захар ,но не съм патил ,може би защото слагам мед в материала.
Няма захар която не ферментира. Продаваха захар с примеси която даваше по-малко ракия, но ферментира.
Преди време си бях направил един експеримент,със захира и горнооряховска захар.Равни количества вода и захар от двете и измерих захарноста на двата разтвора,оказа се че захирата е по сладка с 1% от горнооряховската и от тогава вземам само захира,при това е и по евтина.
А някой да има информация за сръбска захар в хартиени чували, миналата година имаше по 50кг , тая ми предлагат чували по 25кг за 1.05лв
И тази година я има в разфасовка по 50кг. Преди 3-4 месеца купих 500 кг на 0,96 лв/кг франко склад Видин. Инверта става на 6+, питките от пудра и инверт пчелите ги хапват с охолство. По инфо от съседите те сами си произвеждат около 80-90% от захарта както и суровината за нея - захарно цвекло.
Keep Walking...
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))