Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
След като има желаещи за продължение, просто няма как да не се съглася. Та - сложих пило, че нямаше майка на 3 март. Изчаках 20 дена. Прегледах кошера и няма майка, няма и разрушени маточници. Имаше още един на който открих, че няма майка и му бях сложил пило преди 5 дни. Взех решение да ги обединя с този, с новото пило да произвеждат майка заедно. След още 5 дни проверих до къде са стигнали. Този път имаше и майка. Да, но времето е малко за да се е произвела от новото пило. Значи е била от първия. Хем съм ги обединил, хем съм и предал майка без каквито и да е фокуси.

Само не разбрах, кога се е оплодила, като времето беше толкова лошо? Затова и писах горе за едни съмнения, но Матеев така и не ми отговори на въпроса.
Случая ти не дава доказателства, а само предположения. Има и други алтернативни варианти ......... например в един от двата кошера е имало майка, но е започнала да снася много късно. Слагал си пило - значи може да си прехвърлил и майка. Може в някой кошер да са презимували едновременно 2 майки - въобще всякакви малковероятни събития може да са се случили, включая и оплождане на майка на 10 метра от кошера в някой по-топъл ден за облитане.

Нали знаеш кривата на нормалното разпределение на вероятностните събития. В двата края на тази крива наистина има събития с много ниска вероятност, но това не означава, че те не могат да се случат например веднъж на 1000 години. Та ако си наблюдавал такова събитие - значи си голям късметлия. Защо не отидеш да си пуснеш фиш от тотото, докато не те е напуснал късмета?