Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 33

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Много е важно да се знае от ВСИЧКИ, че мнения не се трият(скриват) защото на модератора не му харесват, а защото чиста тема е по-приятна за четене.
    Сега има 3-ма модератори и администратор - всеки върши нещо и това, че не се вижда - не значи, че спим.
    Всички искаме да е подредено и приятно, но и да върви лафчето . Изтритото мнение не е лично отношение към вас - разберете защо се прави.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Много е важно да се знае от ВСИЧКИ, че мнения не се трият(скриват) защото на модератора не му харесват, а защото чиста тема е по-приятна за четене.
    Сега има 3-ма модератори и администратор - всеки върши нещо и това, че не се вижда - не значи, че спим.
    Всички искаме да е подредено и приятно, но и да върви лафчето . Изтритото мнение не е лично отношение към вас - разберете защо се прави.
    Искам също така да добавя, че в административната част на форума има и така наречения МОДЕРАТОРСКИ ЛОГ. В него най-подробно се записва кой модератор кога и какво действие е предприел. Това в случай че някой модератор реши да злоупотреби с дадената му власт. Самите изтрити мнения се виждат от модераторите и в тях е записано кой модератор го е изтрил (скрил) и по каква причина. Ако някое мнение бъде променено от собственика си или от модератор, форума пази и двете версии. Ако има 10 промени - форума ще пази и 10-те. И последно - за всеки случай форума се бекъпва веднъж в денонощието и по сървърите във фирмата се пазят последните 60 негови копия. Допълнително се правят и ръчни копия от ИТ отдела.

Пиша всичко това за да разберете, че произволна намеса на модератор, администратор или дори на Господ в написаното по форума може да бъде възстановена в случай на нужда. Нищо никога не се трие наистина и нищо никога не се губи. При това положение редакции с някаква користна цел са напълно безсмислени, така че остава единствено възможноста за редакции с цел ПОДОБРЯВАНЕ НА КАЧЕСТВОТО както на дизалозите (ЕТАП 1), така и на ИСТОРИЧЕСКАТА ИНФОРМАЦИЯ (ЕТАП 2).

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Искам също така да добавя, че в административната част на форума има и така наречения МОДЕРАТОРСКИ ЛОГ. В него най-подробно се записва кой модератор кога и какво действие е предприел. Това в случай че някой модератор реши да злоупотреби с дадената му власт. Самите изтрити мнения се виждат от модераторите и в тях е записано кой модератор го е изтрил (скрил) и по каква причина. Ако някое мнение бъде променено от собственика си или от модератор, форума пази и двете версии. Ако има 10 промени - форума ще пази и 10-те. И последно - за всеки случай форума се бекъпва веднъж в денонощието и по сървърите във фирмата се пазят последните 60 негови копия. Допълнително се правят и ръчни копия от ИТ отдела.

Пиша всичко това за да разберете, че произволна намеса на модератор, администратор или дори на Господ в написаното по форума може да бъде възстановена в случай на нужда. Нищо никога не се трие наистина и нищо никога не се губи. При това положение редакции с някаква користна цел са напълно безсмислени, така че остава единствено възможноста за редакции с цел ПОДОБРЯВАНЕ НА КАЧЕСТВОТО както на дизалозите (ЕТАП 1), така и на ИСТОРИЧЕСКАТА ИНФОРМАЦИЯ (ЕТАП 2).
    По-ясно: Нищо не е изтрито. Всичко се пази и администратора винаги може да провери какво е правил модератора. Винаги всичко може да се възстанови.
    Всичко това се прави за да са доволни ВСИЧКИ. Ако някой сметне, че има грешка, че модератор е злоупотребил с правата си, то може да го каже в лично съобщение към Матеев и/или модератор. Не е редно да се обсъждат действията на модератор публично.
    По този повод си има правила:

29. Забранени са обсъжданията на действията на модераторите и администраторите в публичното пространство.

Това правило масово го има във форумите по света и неспазването му е основание за триене на мнение или дори за незабавен BAN при серия от последователни нарушения.

Всеки един модератор или администратор има правото да модерира съобразно правилата на форума и се отчита само пред собствената си съвест. Основната цел на модерирането е водене на диалог в дух на разбирателство и взаимопомощ на пчеларска тематика и непримиримо отношение към спам, обиди, обидни намеци и провокации.
    Ърнест Хемингуей

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Гледам, че Дамян Дамянов е започнал да слага едни метли в различните теми. Предполагам че това означава, че темите вече са преметени (почистени) от спам и вече са подходящи за разглеждане като ИСТОРИЧЕСКИ ТЕМИ със синтезирана информация в тях. Аз също почистих една тема (ТИМОЛ), но чак пък метла не се сетих да сложа.

ПС: Между другото при почистването ми се наложи да трия и мои лични спам постинги. Какво да се прави - и аз съм човек.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Гледам, че Дамян Дамянов е започнал да слага едни метли в различните теми. Предполагам че това означава, че темите вече са преметени (почистени) от спам и вече са подходящи за разглеждане като ИСТОРИЧЕСКИ ТЕМИ със синтезирана информация в тях. Аз също почистих една тема (ТИМОЛ), но чак пък метла не се сетих да сложа.
    Е нали все казват, че минаваш с голяма метла
    Няма начин да не видиш метлата, като дойде време за следващото почистване
    Ърнест Хемингуей

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Сега ще създадеш работа на Google отново да преиндексира целия форум, но пък ползата от всичко това ще е, че линковете и търсенето в Google този път вече ще са много по-качествени.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Е нали все казват, че минаваш с голяма метла
    Няма начин да не видиш метлата, като дойде време за следващото почистване
    Дамянчо, да не би да си си ъпгрейтнал инструмента от:

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	image.jpg
Прегледи:      301
Размер:	36.6 KB
ID:	4130

на:

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	image.jpg
Прегледи:      297
Размер:	30.7 KB
ID:	4131

...че метлата напоследък не се вижда, нещо невидма е станала, а и много мнения бързо се изпаряват(не че не са спам), пък и твои клипчета(не че ни липсват) сред тях....?!?

Наблюдател
    Регистриран
    03.06.2013
    Господа,модератори,има доста дублиращи теми.Свършете си работата.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013

...ПС: Между другото при почистването ми се наложи да трия и мои лични спам постинги. Какво да се прави - и аз съм човек.
    Матеев, това е много хубава инициатива, но по тази логика Дамянов трябва да зачисти половината си мнения....

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от BateMisho Виж публикацията
    Матеев, това е много хубава инициатива, но по тази логика Дамянов трябва да зачисти половината си мнения....
    Дамянов даже и ги е почнал . Изтрил съм мнения на Матеев, Дони, Борко и собствени.
    Сигурно много хора ще ми се обидят, но няма как по-внимателно да вкарам мненията в толкова желания ред.
    Триенето е последната опция. Ако мога - махам обидите, местя мнения в други теми и т.н.
    Грешни линкове, грешни цитати[QUOTE ][/QUOTE ], големи снимки, мнения в грешни теми, странни символи и т.н и т.н

Видях, че искаш да почистя темата БЯЛ МАРГАРИТ, но не съм стигнал до нея. Не съм робот, а всичко отнема време. Предполагам, че днес ще успея да почистя по-голяма част от категорията.
    Ърнест Хемингуей

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •