Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    На там отиват нещата.Джанката закъсня ,но другите овошки не чакат.Вичко ще нацъвти наведнаж.Рапицата май и тя е на път.
    Каква рапица на път,при нас до гр.Димово преди 3 дена спирах да я гледам няма и и 10 см.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan_vd Виж публикацията
    Каква рапица на път,при нас до гр.Димово преди 3 дена спирах да я гледам няма и и 10 см.
    Е колега ,аз понякога пиша в темата за вашия регион ,но мисля за нашия.Тука имаше инфо ,че има първи цветчета .

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Ако семействата имат повече празно пространство в средата, то пилото ще бъде повече, ако средните пити имат големи участъци със запечатан мед , то пилото ще е по-малко. Така, че си мисля този сезон да не ги зазимявам с много мед, а просто когато тръгне пилото да им помогна с питки. Или може би през март да им се сложат една две по-празни рамки в средата и отгоре върху рамките запасна храна. Последния преглед ме наведе на тази мисъл.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Ако семействата имат повече празно пространство в средата, то пилото ще бъде повече, ако средните пити имат големи участъци със запечатан мед , то пилото ще е по-малко. Така, че си мисля този сезон да не ги зазимявам с много мед, а просто когато тръгне пилото да им помогна с питки. Или може би през март да им се сложат една две по-празни рамки в средата и отгоре върху рамките запасна храна. Последния преглед ме наведе на тази мисъл.
    Явно след прегледа мисълта ти е тръгнала накриво,понеже не си цапнал едно за отскок(мисъл).Къде се образува зимното кълбо-на мястото с последното пило и незапечатан мед.Къде(на кое място) тръгва пилото-пак на същото място.Следователно на това място медът на пролет ще е най малко,което ще рече,че пространството за пило е достатъчно ,а питката върху кълбото е почти задължителна.Е,има и изключения..

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    И какво излиза, че в края на сезона там където има повече пило и по до късно, мястото за пролетното пило ще е повече?
    Тогава при последния преглед , ако има по-празни рамки в средата на гнездото , да не ги махаме, там да си останат ?
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    И какво излиза, че там където има повече пило и по до късно, мястото за пролетното пило ще е повече?
    Тогава при последния преглед , ако има по-празни рамки в средата на гнездото , да не ги махаме, там да си останат ?
    Дори може да е останало само мястото, а друго да няма.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    И какво излиза, че в края на сезона там където има повече пило и по до късно, мястото за пролетното пило ще е повече?
    Приятелю,това го правя през септември.Маломедните и старите рамки зад преградната дъска.Познай къде ще отиде медът от тези рамки?
    Ако при ДБ не стесниш в края на лятото,медът остава разпръснат по рамките.Ако стесниш медът се концентрира в по малко пити-демек венците се одебелват.

Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    NIK_M прав си но ме съмнява да си имал на 8 март излюпени търтеи ?Майки от къде??Ако си купиш честито ?За да направиш нощните температури трябва да са повече от 10 градуса .

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от мухозол Виж публикацията
    NIK_M прав си но ме съмнява да си имал на 8 март излюпени търтеи ?Майки от къде??Ако си купиш честито ?За да направиш нощните температури трябва да са повече от 10 градуса .
    Това май не се отнася за мен!?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Бяха ми останали слабите кошери да ги прегледам, днес направих и това и направо ме застреляха. Отварям и очаквам да е зле, да ама не по 3 пити запечатано пило (на 15 март имаше една длан пило), ама така наредени направо за снимка. Няма да се наложи никакви инжекции с пило, даже се замислям за акацията дали да не ги оставя на 1 корпус и да има сложа по 1 магазин да видя дали ще сложат нещо. Да отбележа - никакво стесняване, в корпуса си има 10 рамки и 3 междурамия пчели.
    Даже и този който избяга есента и зимува на 1 междурамие пчели и той ще се оправи, вече има почти 1 пита с пило само да не го нападнат.
    Бях казал че няма да стане нищо от тях и vanHanegem се оказа прав като каза да не бързам с изказванията, ама съм си такъв казвам каквото мисля, и много пъти не съм прав.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •