Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 116 от 677 ПърваПърва ... 1666106114115116117118126166216616 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,151 до 1,160 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Постепенно набират скорост въпреки че на нас ни се иска да е възможно най бързата . Днеска пак сипвах сироп и ми направи впечатление че почти всички са почнали да го свалят за разлика от предния път, което ме навежда на мисълта че нещата постепенно почват да си идват на мястото.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Постепенно набират скорост въпреки че на нас ни се иска да е възможно най бързата . Днеска пак сипвах сироп и ми направи впечатление че почти всички са почнали да го свалят за разлика от предния път, което ме навежда на мисълта че нещата постепенно почват да си идват на мястото.
    Ако и температурата се вдигне с още поне 5 градуса, както и обещават, ще ти се стори, че ще хвръкнат.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ако и температурата се вдигне с още поне 5 градуса, както и обещават, ще ти се стори, че ще хвръкнат.
    А дано, но като знам колко е „технологичното“ време, на дали . Но все пак ще е по обнадеждаващо

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    А дано, но като знам колко е „технологичното“ време, на дали . Но все пак ще е по обнадеждаващо
    Всичко е малко назад с 10 - 15 дни и се надявам да остане и занапред за да може да наваксат пчелите. Че като се стопли да не вземе всичко да лумне и колкото да се мъчат пчелите няма да могат да насмогнат и хайде всичкия нектар на вятъра.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Всичко е малко назад с 10 - 15 дни и се надявам да остане и занапред за да може да наваксат пчелите. Че като се стопли да не вземе всичко да лумне и колкото да се мъчат пчелите няма да могат да насмогнат и хайде всичкия нектар на вятъра.
    И аз от това се притеснявам, 2013 година мисля че беше такава - студена пролет и рязко затопляне и акацията си замина докато се свестят пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    И аз от това се притеснявам, 2013 година мисля че беше такава - студена пролет и рязко затопляне и акацията си замина докато се свестят пчелите.
    На там отиват нещата.Джанката закъсня ,но другите овошки не чакат.Вичко ще нацъвти наведнаж.Рапицата май и тя е на път.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    На там отиват нещата.Джанката закъсня ,но другите овошки не чакат.Вичко ще нацъвти наведнаж.Рапицата май и тя е на път.
    Каква рапица на път,при нас до гр.Димово преди 3 дена спирах да я гледам няма и и 10 см.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan_vd Виж публикацията
    Каква рапица на път,при нас до гр.Димово преди 3 дена спирах да я гледам няма и и 10 см.
    Е колега ,аз понякога пиша в темата за вашия регион ,но мисля за нашия.Тука имаше инфо ,че има първи цветчета .

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Ако семействата имат повече празно пространство в средата, то пилото ще бъде повече, ако средните пити имат големи участъци със запечатан мед , то пилото ще е по-малко. Така, че си мисля този сезон да не ги зазимявам с много мед, а просто когато тръгне пилото да им помогна с питки. Или може би през март да им се сложат една две по-празни рамки в средата и отгоре върху рамките запасна храна. Последния преглед ме наведе на тази мисъл.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    Здравейте които е по стар а които не е може да пита .Преди да се появи рапицата кога цъфти АКАЦИЯ и се радваме ако сложим 10% 20 % се радваме А СЕГА КАКВО ПРАВИМ и КАКВО ИСКАМЕ ОТ ТЯХ .

Страница 116 от 677 ПърваПърва ... 1666106114115116117118126166216616 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •