Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 11 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 110
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Не знам, с какви пчели работя, защото в кошерите ми се срещат майки с различна окраска, а пък в един кошер пчели с няколко вида окраски. Преди бях се запалил по писанията, на доц.Петров и закупих от "лицензираните" стопанства пчелни майки. Интересното беше, че майките в клетките една с една на окраска и големина не си приличаха. Предружаващите ги пчели и те бяха с ралична окрсака в една клетка. Майките, не показаха това за което се твърдеше в статиите му! Пчелите ми сами ги оставям да си отгледат майки и с времето забелязвам, че пчелите все повече започват да стават еднотипни на цвят. Не съм специалист, наподобяват карниката, катоги сравнявам на снимките, за дадена порода/раса.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Бих искал да помоля, колегите които имат възможност, да качат в тази тема снимки на различните раси пчели и майки, с кратък текст към тях. Мисля, че ще е полезна за всички. http://zooferma.com/breeds_bee.html Нека снимките да бъдат по хубави!

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Аз от породи много не разбирам и обикновено гледам кое семейство дава добри добиви,добро развитие и от него произвеждам майки и отводки.Интересно сега имам две червеникави от кафява майка,сигурно са БСП.Миналата година купих три родопски но не се споразумяха с моите и две убиха а третата смениха.Родопските бяха черни и дребни.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Ми хора, като имате пари дето да хвърляте на вятъра, що не вземете да ги пращате в някоя набирателна сметка с благородна кауза.
    Едно време имаше един сайт с най-желаните да умрат известни личности и всеки цъкаше (гласува) върху снимката на най-дразнещия го индивид - абсолютен фаворит беше Голямото Пиле от "улица Сезам" ( ествествено всичко беше на шега). Чудя се какво би станало ако се направи подобна уеб-страница с най-известните български личности.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Автор
    Регистриран
    05.12.2013
    Пчеларски район
    Стара Загора
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Чудя се какво би станало ако се направи подобна уеб-страница с най-известните български личности.
    Да! Тази идея за виртуален линч под формата на игра ми мина през главата поне преди година :D

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Ето каква е разликата между две семейства с майки сестри.
    Единят работи здраво, а другия спи. Левият е агресивен, а с десния е УДОВОЛСТВИЕ да се работи.

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Ето каква е разликата между две семейства с майки сестри.
    Единят работи здраво, а другия спи. Левият е агресивен, а с десния е УДОВОЛСТВИЕ да се работи.

Ех, от кага се каня и аз да го направя това, ама пусто временце все не стига.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Хайде няма нужда да ни показваш колко си на ВИЕ с пчелите.
    Продавай си мършавите отводки на балъците и не се обаждай.
    Изглежда, че ме бъркаш с някой! А в сравнение с такива юнаци като теб...с пчелите съм направо "интимно"!
    Working....

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Изглежда, че ме бъркаш с някой! А в сравнение с такива юнаци като теб...с пчелите съм направо "интимно"!
    Ако имаше и бегла представа как работят пчелите щеше да включиш, че клипа е правен в края на деня(виж сянката) и при температура под 10 градуса. Това дето не го виждаш е, че всяка пчела влизаща в кошера е с прашец, а я вземи и преброй колко пчели влизат за 30 секунден клип и като знаеш относителното тегло на един пелет прашец - сметни колко грама за 1 час влиза в кошера. Ако не можеш искай помощ от приятел.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    щеше да включиш, че клипа е правен в края на деня(виж сянката)
    Според мене по сянката трудно може да се определи за часа на клипа. Ако кошерите са разположени на изток с прелките (което не е необичайно) може да се предположи че е правен на обяд или малко след това.

Страница 7 от 11 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •