Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 85 от 239 ПърваПърва ... 3575838485868795135185 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 841 до 850 от общо 2387
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от kasapina Виж публикацията
    Наоколо никъде не мога да вида блок с цъфнала рапица.Но определено се случват такива аномалии в този район.
    Нямам опит с натровени пчели , но не би ли трябвало да има много мъртви около кошерите ? Ако са намаляли и няма мъртви около кошерите по-скоро може да е някакво заболяване и е добре да ги изследваш, бях чел някъде че нзематозата ги кара да умират далече от кошера, просто не се прибират . Освен това точно сега започват да умират старите пчели , които са презимували и винаги има някакъв спад , ако не е имало много ранно пило .

А иначе за района - хубав край хубави хора , там съм израснал .

Потребител
    Регистриран
    28.01.2011
    Пчеларски район
    Раднево
    Може и старата муха да си е обрала крушите.Факт е,че нямам мъртви пчели около кошерите.
    Района е хубав,но ние сме много крадливо племе.Краде се яко.
    Много колеги се оплакват,че не могат да си опазят кошерите с пчелите.И за жалост все повече и повече райони обхваща тази чума на родното пчеларство.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Няма такова нещо.Когато ти се случват неща след определено действие ,няма как да не възникнат въпроси.Затова постоянно питам и търся други мнения.Добре е ,че тук там има коеги ,които споделят.Е ако бяха пвече..
    В района в който пчеларствам и други пчелари се оплакват от завишена смъртност на майки при пролетните прегледи. Всеки е третирал са различни медикаменти за акар. Следователно причината за тази смъртност не е в ОК. В началото и аз си правих такива заключения.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    При мен няма смъртност на майки.Живи са си но снасят неоплодени яйца.По скоро -снасяха ,защото вече ги няма.В началото писах за слаби с малко пило.Сега са тръгнали ,ще видим по -нататък .

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kasapina Виж публикацията
    Може и старата муха да си е обрала крушите.Факт е,че нямам мъртви пчели около кошерите.
    Района е хубав,но ние сме много крадливо племе.Краде се яко.
    Много колеги се оплакват,че не могат да си опазят кошерите с пчелите.И за жалост все повече и повече райони обхваща тази чума на родното пчеларство.
    А искат да ги изкарат извън населените места. Ха върви, че ги изкарай.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    А искат да ги изкарат извън населените места. Ха върви, че ги изкарай.
    Започнах да се плаша откакто се регистрирах тук.Аз вече за 13-14 год имам само два отворени за по рамка с мед,но така и не бяха успели да вземат нещо защото и в двата случая беше есен и имаше много гъби.Пчелина ми се намира на 5 км от село.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Започнах да се плаша откакто се регистрирах тук.Аз вече за 13-14 год имам само два отворени за по рамка с мед,но така и не бяха успели да вземат нещо защото и в двата случая беше есен и имаше много гъби.Пчелина ми се намира на 5 км от село.
    На един мой колега почти всяка година си намира рамките по орехите. Хапне две лъжици мед и това е, ама защо ги хвърля по клоните на орехите?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Е , на такъв ,да му шибнеш една пита с пчели в тиквата .

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Рапицата напира а пчелите не са излизали от кошерите за повече от 2 часа на ден.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	1.jpg
Прегледи:      156
Размер:	101.5 KB
ID:	3975
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Хубава снимка.Скоро един колега се чудеше ,къде е напъпила рапицата.Тази година рапичният мед ще е по -скъп от мановия.

Страница 85 от 239 ПърваПърва ... 3575838485868795135185 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •