Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 2387

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    За пореден път се убедих че напук на логиката ,пчелите си правят каквото си знаят ,въпреки по студената пролет пчелите са се развили по добре от миналата година , от 10 дена използвам всяка отдала се възможност да преглеждам пчелите и семеиство с по малко от 4-5 пити с пило и пчели няма а болшинството са с 7-8 и 10 рекордьора с 9- 10 ДБ, многокорпосните подготвят горния корпус идо дни маиката ще е горе .

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Колега 9-10 пити пълни с пило , или има пило на част от питата ?

Потребител
    Регистриран
    28.01.2011
    Пчеларски район
    Раднево
    При мен като цяло пилото е на 2 рамки.Снасят интензивно,но не могат да насмогнат.
    Лошото е,че рапицата наближава,а пчелите тепърва започват да тръгват.

Наблюдател
    Регистриран
    08.04.2014
    Пчеларски район
    Странджа
    Дълбоко в южна Странджа пилото е на 2-3-4 пити при проверените дотук кошери. Вчера беше чуден ден, днес обаче си беше зима. Джанката я сънувам от нова година, но още не мога да кажа че е цъфнала, срамува се нещо, а на пчелите им се избухва, усещам ги...:-)

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от scorpidius Виж публикацията
    Дълбоко в южна Странджа пилото е на 2-3-4 пити при проверените дотук кошери. Вчера беше чуден ден, днес обаче си беше зима. Джанката я сънувам от нова година, но още не мога да кажа че е цъфнала, срамува се нещо, а на пчелите им се избухва, усещам ги...:-)
    Ако си към Малко Търново,дърветата разцъфат с 20-30 дена назат от Бургас.Тука вече от седмица и нагоре са цъфнали.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    с 9- 10 ДБ, многокорпосните подготвят горния корпус идо дни маиката ще е горе .
    С колко рамки са ти тия ДБ, че да имаш пило на 9 - 10 пити?

И аз да питам. Втория корпус на многокорпусните, кога си го сложил?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Привет от югоизтока.Как да кажа какво е положението ,като си потъвам от срам. Колегите ги развили на 9-10 рамки ,моите са още до никъде.Първо за жертвите.Имаше слаби ,които днес успях да видя.Една шепа пчели с майката.Досущ като синдрома "Странджа".Разликата е ,че майките на две са от 2012г.Тук -моя вина.Третото с майка 2014г.Тази отиде да спаси семейтво ,което е силно но с майка търтовка.Случайно я видях иначе помислих ,че е станало търтовка.
    От голямото лежане цяла зима ,днес направо се изкривих.С голямо пъшкане едвам минах към 50кошера. Ако от останалите не изкочи някоя търтовка ,може това да са загубите.Семействата са добре ,но както писах пилото е по-малко тази година.На 2-3-4 рамки.Изглежда сега тръгват ,имат прясно наснесено.Писал съм ,че при мен няма прашец.Направо ги съжалих като ги гледах ,какви невзрачни топчета носят.Джанките и великденчето едва разцъфват.Е другият път пак.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    И аз да питам. Втория корпус на многокорпусните, кога си го сложил?
    Втория си е там от миналата година пълен с мед сега го превземат, кошерите са 12 ки и питите са с пило на 50-60 процинта,над тях има един магазин от есента пълен с мед да знам че има и те та виждат че има.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Втория си е там от миналата година пълен с мед сега го превземат, кошерите са 12 ки и питите са с пило на 50-60 процинта,над тях има един магазин от есента пълен с мед да знам че има и те та виждат че има.
    А аз през цялото време тъпеех Дамянов ,от къде е откраднал технологията на дванадесетака.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •