Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    При мен трябваше да ги ротирам още миналата седмица.
    От всички в нашия край които познавам само един колега е като теб (неговите кошери са под навес), останалите са с по 3-4 рамки с пило.
    При тези студове днес малкото пило май е предимство, поне ще могат да го топлят.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    От всички в нашия край които познавам само един колега е като теб (неговите кошери са под навес), останалите са с по 3-4 рамки с пило.
    При тези студове днес малкото пило май е предимство, поне ще могат да го топлят.

Моите пък са на открито и изобщо не ги мисля дали им е студено,жадно или гладно.Освен това запечатаното пило отделя не малко топлина.Имат си мед,суха захар и конденз до "коленете" в хранилката.Сигурен съм,че и прашец имат предостатъчно за двуседмична обсада на времето.Освен на Дони майките,имам и августовски свещарки за ротация.Само да вметна,че пчелите ми познават захарта,стартовит,йод и ОК.Витамини...АПИта разни и други измишльотини не използвам.Е,не всички сем. са ок.Най-силни са семействата получили по 1-2 рамки пило или млади пчели(около 1кг.)през септември при разформироване на слаби сем. и рояци.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •