Дамяне , следващата партида камуфлажни, да не ти ги виждат крадците![]()
Дамяне , следващата партида камуфлажни, да не ти ги виждат крадците![]()
Мислех си, но много играчка. Трябва да правя шаблони и се боядисват 2-3-4 пъти. Ако ми остане време тази година...може и да направим една проба
Купих и боя цвят "пъпеш", но нея сигурно за дъната ще я използвам. Имам тъмно синя, 2 вида светло синя, червена, 3 вида жълта, 3 вида зелена, розова, пъпеш и милка
Имам да правя още над 60 комплекта и ще имам възможност да ги направя всякакви шарки и цветове![]()
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Здравейте,
Дамяне, абе тези твоите пчели мед ли ще събират или ще го превръщат (нектара) в шоколад? Да не си станал рекламно лице на МИЛКА?
Шегичка, ще ми бъде интересно след време да пишеш за резултати, като развитие на семействата в кошерите с различни цветове, добиви и т.н.
Предварително ти благодаря за което. Харесват ми, но ми се прияде шоколад! Изчезвам, няма да казвам къде отивам.
Поздрави, Г. Георгиев
Преди малко гледах и не видях някаква разлика фрапантна в хранилките на тия с хидропрота и хидровитала 250-300мл.Сиропът вече е изцоцан проблем с това нямам,само дето ме е страх да не изцвъкат прелките от лакомия.
Както си ги научиш - може и мляко да почнат да дават, само трябва смелчага да ги издои![]()
Няма голямо значение цвета дали е светъл или тъмен, но тъмните се загряват повече зимно време и излизат на очистителен при по-ниски температури.
Иначе за пчеларя има разлика в цената.
Тъмните цветове покриват по-лесно и не се налага да се боядисват на много ръце. Цвят "Милка" покриви идеално на 2 ръце, а този "пъпеш"(жълто) след 3 ръце прозира и иска 4-та. С 1 литър цвят "Милка" се боядисват горе-долу 22 бр ДБ12 корпуса, а с "пъпеш" в най-добрия случай само 15 броя.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Към сиропа забравих да кажа че добавям по принцип ментово масло 5-6мл на10 л. сироп.Можеби за това няма проблем, а иначе хидрорекса си мирише много добе на кюспе,тахан халва.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))