Има едно ново-старо заболяване откак съществува пчеларството.СИНДРОМ НА МЪРЗЕЛИВИЯ ПЧЕЛАР. В
последно време набира голяма скорост и взема много жертви.
Има едно ново-старо заболяване откак съществува пчеларството.СИНДРОМ НА МЪРЗЕЛИВИЯ ПЧЕЛАР. В
последно време набира голяма скорост и взема много жертви.
Понеже писаното в тази групата се трие, копирам тук, защото ясно пише кой е отговорен за пандемията от Нозема в страната. Само да допълня, че % на върнатите пари по научната част е 100%!!!
..Kaloian Kisov Г-н Стефанов то че плаща европа не означава че е собственост на европа и членовете на европейския съюз. Всеки научен проект е съставен и предложен на РА за изпълнение но за да го изпълниш първо трябва да го финансираш в смисъл първо го плащаш и после ти връщат % от парите. Така че не мисля че сте прав. Проекта е собственост на НРАП. Той е публикуван това че вие и други пчелари не са информирани е без значение, държавните институции са информирани и да бяхте какво щеше да се промени. Стари са изследванията, за жалост пак се спекулира но това е нормално. Явно пак си мислите че всичко трябва да получавате на готово и смляно ееее колеги та това е труд на много хора. Интересно ми е коя друга организация е финансирала и изпълнила подобни проекти, друго интересно че на другите им оставихме само коментиране явно са публика. Е публиката много се заигра в пясъка като Месията на Българското Пчеларство уважаемия г-н Матеев. Явно всички са много способни по форуми но само за коментар.
Boris Stefanov Предполагам може и да сте прав - формално резултатите от изследването да са собственост на НРАП - това няма как да разберем ако не сме видели документи по проекта, а такива съм сигурен, че няма да видим. Колкото до публикуване - такова едва ли се е случило - не е публикуване ако доклада е бил бутнат в някое чекмедже в министерството. За ползата - ако смятате, че няма полза да се информират пчеларите за наличието на заболявания в страната - това е ваш проблем. За това дали са стари - не разбирам как онова изследване което доцента размахваше за качествата на БМП, данните от което са събирани 2009-2012 е ново, а това от 2013, което показва лошо здравно състояние е старо. Предполагам решението зависи от това дали обслужва интереса на интерпретиращия. За себе си бих обобщил по следния начин ситуацията - НРАП се възползва от статута си и успява да спечели проекта (предполагам това е гласувано в някоя от апокрифните работни групи в МЗХ), в лакомията си плаща на професора само колкото за реактивите, а останалите пари прибира. Обобщените данни обаче не са много за пред хората и затова са прибрани в някой шкаф, минава обаче време, професора изкарва наяве (пред пчелари) данните и ето ни стара новина. Иначе сте прав - какво от това като не сме знаели - нищо ново не е станало и нищо не се е променило - някой хора настървено крадат държавни и европейски пари, а в замяна продават болни майки на осигурен пазар и за да си осигурят допълнителни удобства и да замажат положението със здравния статус си смениха и закона за да могат да наливат антибиотици легално
Още има, но го затриха. Tо си пише черно на бяло, че е знаел за проблема. Сега ще каже, че са му откраднали акаунта или че някой друг е писал от негово име. - А...този филм май май...съм го гледал.
Хайде сега нека МЗХ каже дали този човек е редно да продава майки! И каква съдебна отговорност трябва да му се търси!
Забележи, че определени личности от форума ги хвана липсата. Това е така, защото са затънали в тор догоре и едва дишат.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
А...не ми липсват изобщо. Просто отбелязвам, че ги хвана липсата като видяха какво се случва.
Там е страшна схема - един внася вирусите в България, друг ти ги продава, а трети ти казва с какво да ги "лекуваш" и всички казват, че отглеждат Родопика. Аз на такива хора друго освен пиявици не мога да им кажа.
После съм бил против бизнеса - не е вярно! Против съм да се възползват и живеят на наш гръб.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))