Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 175

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Дамянов, когато у нас са се гледали пчели, у вас още баба ти не е била родена. За това не ми е необходимо да ме отваря такъв, който още за себе си не се е ОТВОРИЛ, а също така и ОРИЕНТИРАЛ. Като че ли малко си се
    изсилил.
    Това беше шега, но явно не си го разбрал. Както и да е...ще те помоля да не говориш за семейството ми, че да не променяме тона.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    Колеги, не луд този, който яде баницата, а този който му я дава. Аз не съм купувал майка от лицензиран производител 2 години. Няма и да купя! Причинате са много, но след като пчелите започнаха да подменят сами 90% от купените и придадени майки, какво повече да добава. На човек не му трябва много опит за да се сети, че куците коне ги убиват. Майките са мудни, дребни, не редят пилото, трудно пронасят (обикновено с нормален темп чак на следващата година, ако работничките сами не са им откъснали главите до тогава). Майките, които сам си произвеждам за лични нужди са 1000 пъти по-добри, с всичките им расови недостатъци. Изпълняват си нормата без да им мигне окото. По-скоро бих купил запасна свищева майка на произволен любител пчелар (като мен), отколкото най-елитната на "лицензираните" производители. Така че нека се замислим кой е виновен. Тези, които продават некачествена стока или ние, които не спираме да купуваме.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Вижте какво са публикували : http://www.fermer.bg/%D0%BE%D1%84%D0...news12940.html

Забележете колко тенденциозно е орязан доклада , като освен това казват : "Ето и целият файл на изследването "

Не става ясно кога е правено изследването , кои райони е покрило , какви препоръки дава лабораторията . Успели са от 13 страници доклад да направят 2 .

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Вижте какво са публикували : http://www.fermer.bg/%D0%BE%D1%84%D0...news12940.html

Забележете колко тенденциозно е орязан доклада , като освен това казват : "Ето и целият файл на изследването "

Не става ясно кога е правено изследването , кои райони е покрило , какви препоръки дава лабораторията . Успели са от 13 страници доклад да направят 2 .
    Кофти е, че не са цитирали нашата медия (форума) като първоизточник на информацията. Ако трябваше да са честни, редно беше да го направят. Аз също го правя, когато цитирам тяхна информация или копирам цитати от техния сайт. Най-отдолу винаги посочвам източника и поставям линк към него. В конкретния случай нашият форум се явява първоизточник на информацията, а аз лично съм получил доклада от проф. Вълчовски, както и разрешение да го направя публично достояние.

Както и да е. Поне научихме едно много важно нещо - fermer.bg следи публикациите във форума. Това е похвално. Остана да се убедим, че и ДФЗ ги следи, и да се надяваме, че за в бъдеще изпреварващо ще решават пчеларските проблеми, без да се налага да им правим периодични протести и носене на кошери със жилещи пчели пред министерството.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •