Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 18 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 175
    Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Значи това ме навежда на мисълта, че Матеев се е набъкал с ТИЯ вируси тотално, защото купувайки тези кошери на килограм всъщност е купувал материала на доцента. Но той няма такава смъртност в кошерите си, което отново ме навежда на мисълта, че материала на доцента не е толкова лош (заразен), иначе Матеев да е пламнал. Ще ви кажа още веднъж, че тази болест, която търсите се развива по - друг начин и всеки може да изтрещи от нея в най - неочаквания момент. През мен мина предишните две години, но сравнително в слаба форма и двете години ми отне по една трета от пчелите. Тази година имам само два без майки, на които единия си произведе и сега започва да гони останалите. Причината за тази смъртност я търсете на друго място. Никой не е виновен за нея и никой не е застрахован от нея. Боледуват силните семейства - мършите оживяват на 100 %. Невероятно, но е факт.
    Ако си забелязал, той ударно ги разцепва на отводки. Просто за сега не им дава възможност да станат силни пчелни семейства.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Ако си забелязал, той ударно ги разцепва на отводки. Просто за сега не им дава възможност да станат силни пчелни семейства.
    Да, забелязал съм или по - точно предполагам, че е така. Може да съм прав, че слабаците изкарват по добре. Да се абстрахираме от факта, че Матеев ги храни яко, но те пак са си слабаци от където и да ги погледнеш.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Той професора не знае ,камо ли ние.Като обменяме инфо ,всеки може да открие нещо.Ти се съмняваш във витамините.Писал съм ,че имах загуби 2011 и2012г.,но не съм ползвал витамини.При такова съпоставяне май трябва да отпишем витамините ,като причина.На мен ми прилича /при мен/ на Церана.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Той професора не знае ,камо ли ние.Като обменяме инфо ,всеки може да открие нещо.Ти се съмняваш във витамините.Писал съм ,че имах загуби 2011 и2012г.,но не съм ползвал витамини.При такова съпоставяне май трябва да отпишем витамините ,като причина.На мен ми прилича /при мен/ на Церана.
    Не съвпадат симптомите за нея. За витамините не съм категоричен, но тогава ги ползвах и затова имам съмнения. И не точно витамините, а начина им на приготвяне, опаковане, състав и други там фирмени тайни.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Не съвпадат симптомите за нея.
    Да ,точно си мислех че цераната не е разпространена равномерно навсякъде.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Каквото и да правим, каквото и да пишем за болестите при пчелите, май винаги се връщаме към кърлежа Varroa jacobsoni....

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Имам и друго предположение, но засега мисля върху него и искам да направя някакви наблюдения тази година за да кажа нещо, което да се базира на някаква сигурност.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Каквото и да правим, каквото и да пишем за болестите при пчелите, май винаги се връщаме към кърлежа Varroa jacobsoni....
    При мен не е разпространен в такива количества за които се споменава от някои колеги - да не кажа, че изобщо не се среща. Работя само с варостоп и то само есента.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Да, забелязал съм или по - точно предполагам, че е така. Може да съм прав, че слабаците изкарват по добре. Да се абстрахираме от факта, че Матеев ги храни яко, но те пак са си слабаци от където и да ги погледнеш.
    Може да не съм прав, но си мисля, че ако разделим едно силно пчелни семейство на 3 - 4 отводки в началото на лятото. Сумарно кърлежа в тези отводки към края на лятото, ще е по- малко, от колкото ако семейството не е разделяно.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Може да не съм прав, но си мисля, че ако разделим едно силно пчелни семейство на 3 - 4 отводки в началото на лятото. Сумарно кърлежа в тези отводки към края на лятото, ще е по- малко, от колкото ако семейството не е разделяно.
    Поне логично е така.

Страница 4 от 18 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •