Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 175

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Колкото до Нозема Церане - там ситуацията си е направо ужасна - от около 1000 проби в 303 има НОЗЕМА ЦЕРАНЕ !!! Забележете - с по-безобидната Нозема Апис са заразени само 2 проби.

Ето разпределението на заразените проби по населени места. Ха-ха .... забележете че Габровския регион е единствения, в който няма зараза.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	F5.JPG
Прегледи:      699
Размер:	105.2 KB
ID:	3922

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    ВИРУС СЕЗОНЕН ПИК

Вирус на хроничния палалич (CBPV) Пролет и Есен
    Вирус на мехурчестия гнилец (SBV) Пролет и Есен

Кашмирски пчелин вирус (KBV) Пролет
    Израелски вирус на острия паралич (IAPV) Неизвестно, но е генетично сходен с ABPV KBV

Деформиращ крилата вирус (DWV) Следва нивата на вароа, тъй че обикновенно през късното лято и есентта
    Вирус на острия паралич (ABPV) Следва нивата на вароа, тъй че обикновенно през късното лято и есентта

Вирус на черния маточник ( BQCV) Следва нивото на нозема
    Иридовируса на Броменшенк (IIV) При хладно и условия с повишена влажност

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Какво излезе накрая.След половин година обиди към пчеларите в Странджа,то излезе цял бизнес план от Доцента и сие.Добрите пчелари които на обсъждаха толкова активно,ако решат да напишат по едно извенение,няма да е лошо.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Какво излезе накрая.След половин година обиди към пчеларите в Странджа,то излезе цял бизнес план от Доцента и сие.Добрите пчелари които на обсъждаха толкова активно,ако решат да напишат по едно извенение,няма да е лошо.
    Може би, аз дължа извинение на колегите, но и никога не съм твърдял, че са виновни или невинни.
    Истината все още не е съвсем ясна, но смятам, че не беше честно да се изсипва ада върху паднали колеги.
    Прощавайте!
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Колкото до Нозема Церане - там ситуацията си е направо ужасна - от около 1000 проби в 303 има НОЗЕМА ЦЕРАНЕ !!! Забележете - с по-безобидната Нозема Апис са заразени само 2 проби.

Ето разпределението на заразените проби по населени места. Ха-ха .... забележете че Габровския регион е единствения, в който няма зараза.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	F5.JPG
Прегледи:      699
Размер:	105.2 KB
ID:	3922
    Матеев,повярвай ми. Искрено се надявам и стискам палци, поне един регион в България да е чист от към Нозема Церане, но шансовете това да е вярно клонят към нула. Ако се върнеш назад във времето и си спомниш, как купуваше пчелни семейства и кошери на "килограм" предполагам, че ще ти настръхнат косите.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Матеев,повярвай ми. Искрено се надявам и стискам палци, поне един регион в България да е чист от към Нозема Церане, но шансовете това да е вярно клонят към нула. Ако се върнеш назад във времето и си спомниш, как купуваше пчелни семейства и кошери на "килограм" предполагам, че ще ти настръхнат косите.
    Значи това ме навежда на мисълта, че Матеев се е набъкал с ТИЯ вируси тотално, защото купувайки тези кошери на килограм всъщност е купувал материала на доцента. Но той няма такава смъртност в кошерите си, което отново ме навежда на мисълта, че материала на доцента не е толкова лош (заразен), иначе Матеев да е пламнал. Ще ви кажа още веднъж, че тази болест, която търсите се развива по - друг начин и всеки може да изтрещи от нея в най - неочаквания момент. През мен мина предишните две години, но сравнително в слаба форма и двете години ми отне по една трета от пчелите. Тази година имам само два без майки, на които единия си произведе и сега започва да гони останалите. Причината за тази смъртност я търсете на друго място. Никой не е виновен за нея и никой не е застрахован от нея. Боледуват силните семейства - мършите оживяват на 100 %. Невероятно, но е факт.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Значи това ме навежда на мисълта, че Матеев се е набъкал с ТИЯ вируси тотално, защото купувайки тези кошери на килограм всъщност е купувал материала на доцента. Но той няма такава смъртност в кошерите си, което отново ме навежда на мисълта, че материала на доцента не е толкова лош (заразен), иначе Матеев да е пламнал. Ще ви кажа още веднъж, че тази болест, която търсите се развива по - друг начин и всеки може да изтрещи от нея в най - неочаквания момент. През мен мина предишните две години, но сравнително в слаба форма и двете години ми отне по една трета от пчелите. Тази година имам само два без майки, на които единия си произведе и сега започва да гони останалите. Причината за тази смъртност я търсете на друго място. Никой не е виновен за нея и никой не е застрахован от нея. Боледуват силните семейства - мършите оживяват на 100 %. Невероятно, но е факт.
    Веднаж си гворехме по подобни въпроси.От доклада на професора се разбира ,че значителните загуби в някои райони на северна България са от Церана.За Странджа не са казали.Ти на какво я отдаваш твоята смъртност.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Веднаж си гворехме по подобни въпроси.От доклада на професора се разбира ,че значителните загуби в някои райони на северна България са от Церана.За Странджа не са казали.Ти на какво я отдаваш твоята смъртност.
    Значи да изясним първо, че аз не купувам или вземам материал от където и да е освен от търтеи при оплождане на майките. Както всички знаем това е малко трудно контролируем процес. За да се получи това заболяване трябва да се търсят причините на друго място както споменах по - горе. Все си мисля, че е от витамини които използвах предните две години. Тази година са на пълна диета и мисля, че имам добър резултат. Или е епизодично някакво заразяване по въздух - нещо като грипа. Не знам. Ха, ха. Аз ако знаех щях да съм най - известният и ще ме пишат в книгите, че съм открил каква е болестта по пчелите засегнала целия свят.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Той професора не знае ,камо ли ние.Като обменяме инфо ,всеки може да открие нещо.Ти се съмняваш във витамините.Писал съм ,че имах загуби 2011 и2012г.,но не съм ползвал витамини.При такова съпоставяне май трябва да отпишем витамините ,като причина.На мен ми прилича /при мен/ на Церана.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Той професора не знае ,камо ли ние.Като обменяме инфо ,всеки може да открие нещо.Ти се съмняваш във витамините.Писал съм ,че имах загуби 2011 и2012г.,но не съм ползвал витамини.При такова съпоставяне май трябва да отпишем витамините ,като причина.На мен ми прилича /при мен/ на Церана.
    Не съвпадат симптомите за нея. За витамините не съм категоричен, но тогава ги ползвах и затова имам съмнения. И не точно витамините, а начина им на приготвяне, опаковане, състав и други там фирмени тайни.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •