От тук. Баки от по 5 кг са на сметка.
От тук. Баки от по 5 кг са на сметка.
Точно така, за сега с три кошера не смятам, че попадаме в отбора на професионалистите, но пък ние сме от хората, които предпочитат да не се хвърлят с главата надолу, за една година, след сериозна теоретична подготовка и практически курс, правиме грешки почти при всеки преглед, ползата от знанията е, че веднага си хващаме грешките и не повтаряме същите, но има много да учим. За сега всичко, което правим е преди всичко за удоволствие, та затова донякъде и тези разходи за бои, кошери, инвентар, храни и добавки за пчели. Сметката е, че излиза много по-евтин меда от 10 лева, който си купуваме, но не всичко е сметки.
Синята боя на Sokrates става ли за боядисване направо или е много тъмна? Тези бой на водна основа с които работех до сега бяха много тъмни и ги мешах 1:1 с бяла. Има да боядисвам над 100 корпуса и магазини и излиза малко скъпо, но другите не са качествени.
Според мен е доста тъмна, аз я разреждам с бялата.
Някой да пробвал ли е да пръска въпросната боя с бояджийски пистолет? Ще ми е интересно да прочета мнения по този въпрос, защото с четка се губи страшно много време...
Христо Йорданов
Аз пръскам с това. Малко трудно се регулира,но като се хване цаката е лесно.
Миналата седмица боядисвах с син цвят на Сократес, пръскам с авто-бояджийски пистолет с компресор, работи се перфектно.. най добре, според мен се работи като се разреди с вода до около 0,5-1 см под капака на кутията и се разбърка добре.. синия цвят е супер ,но аз боядисвам на бяла основа ( полистиролни кошери ) на дърво не знам как е.
"блажна боя" и "водна основа"- някой може ли да смеси хомогенно вода с масло?
И преди е дискутирано,но от моят опит-с пистолет/с компресор/ боядисах 40 корпуса-6 кутии боя Сократес.Всичко наоколо се оцвети-трева,бетон.Внимавайте с вятъра,че за малко да пастирам на съседа колата.Миналата година жената боядиса 20 корпуса с 2 кутии с четка/на две ръце/.С пистолета ми останаха места с по-тънък слой боя,на други се стече.Към жената нямам забележки.
Пак миналата година синът /16 г./ми боядиса 8 корпуса с 1 кутия.Боята бе равно разпредена между дрехите му и корпусите
За мен вече само четка.Но гледам да преобладава жената,че дрехи не останаха на сина!
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))