Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 29 от 39 ПърваПърва ... 192728293031 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 281 до 290 от общо 384
    Наблюдател
    Регистриран
    20.01.2014
    От тук. Баки от по 5 кг са на сметка.

Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Град Правец
    Точно така, за сега с три кошера не смятам, че попадаме в отбора на професионалистите, но пък ние сме от хората, които предпочитат да не се хвърлят с главата надолу, за една година, след сериозна теоретична подготовка и практически курс, правиме грешки почти при всеки преглед, ползата от знанията е, че веднага си хващаме грешките и не повтаряме същите, но има много да учим. За сега всичко, което правим е преди всичко за удоволствие, та затова донякъде и тези разходи за бои, кошери, инвентар, храни и добавки за пчели. Сметката е, че излиза много по-евтин меда от 10 лева, който си купуваме, но не всичко е сметки.
    Цитат Първоначално публикувано от Totevski Виж публикацията
    Абсолютно съм съгласен, но трябва да направим едно малко уточнение и разграничение - пчеларството като хоби и пчеларството като бизнес. Едва ли пчелар, комуто това е бизнес, би си позволил такива разходи на средства и още повече на време за такова боядисване. За любителят пчелар това си е част от удоволствието да пчеларстваш.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    От къде купувате бои на Sokrates? Намерих няколко сайта, но не ми харесват.
    Само в бриколаж,офиса на фирмата вносител е в София,кв.Горубляне,ул.Самок овско шосе 1 ,в сградата на "Бойла" но на дребно цената е почти без разлика от тази в бриколаж,.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Синята боя на Sokrates става ли за боядисване направо или е много тъмна? Тези бой на водна основа с които работех до сега бяха много тъмни и ги мешах 1:1 с бяла. Има да боядисвам над 100 корпуса и магазини и излиза малко скъпо, но другите не са качествени.

Автор
    Регистриран
    08.07.2014
    Пчеларски район
    Трънско
    Според мен е доста тъмна, аз я разреждам с бялата.
    Някой да пробвал ли е да пръска въпросната боя с бояджийски пистолет? Ще ми е интересно да прочета мнения по този въпрос, защото с четка се губи страшно много време...
    Христо Йорданов

Наблюдател
    Регистриран
    20.01.2014
    Аз пръскам с това. Малко трудно се регулира,но като се хване цаката е лесно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ristis Виж публикацията
    Според мен е доста тъмна, аз я разреждам с бялата.
    Някой да пробвал ли е да пръска въпросната боя с бояджийски пистолет? Ще ми е интересно да прочета мнения по този въпрос, защото с четка се губи страшно много време...
    Как я смесваш 1:1 - синя:бяла? Ще пробвам с бояджийски пистолет и ще пиша как е.

Наблюдател
    Регистриран
    02.01.2015
    Пчеларски район
    Община Димитровград
    Миналата седмица боядисвах с син цвят на Сократес, пръскам с авто-бояджийски пистолет с компресор, работи се перфектно.. най добре, според мен се работи като се разреди с вода до около 0,5-1 см под капака на кутията и се разбърка добре.. синия цвят е супер ,но аз боядисвам на бяла основа ( полистиролни кошери ) на дърво не знам как е.

Наблюдател
    Регистриран
    07.01.2016
    Пчеларски район
    Бойчиновци
    "блажна боя" и "водна основа"- някой може ли да смеси хомогенно вода с масло?

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    И преди е дискутирано,но от моят опит-с пистолет/с компресор/ боядисах 40 корпуса-6 кутии боя Сократес.Всичко наоколо се оцвети-трева,бетон.Внимавайте с вятъра,че за малко да пастирам на съседа колата.Миналата година жената боядиса 20 корпуса с 2 кутии с четка/на две ръце/.С пистолета ми останаха места с по-тънък слой боя,на други се стече.Към жената нямам забележки.
    Пак миналата година синът /16 г./ми боядиса 8 корпуса с 1 кутия.Боята бе равно разпредена между дрехите му и корпусите
    За мен вече само четка.Но гледам да преобладава жената,че дрехи не останаха на сина!

Страница 29 от 39 ПърваПърва ... 192728293031 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •