Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 112 от 496 ПърваПърва ... 1262102110111112113114122162212 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,111 до 1,120 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Атанасов, грешката ти е била, че не си казал при какви условия влизаш у заверата. Абе тия неща милиони пъти сме ги говорили тука, ама на мен все ми е интересно - младите хора за които медът е единствен или основен доход /професионалисти тоест/ как и колко го задържат? А ако има и пари на заем... Абе идеалният вариант е всеки да произвежда толкова, колкото може да продаде на цена която го устройва. Ноо няма как да стане - малцина разбират еднакво добре и от производство и от търговия. А и пак ще има недоволни.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Пожелавам ти да се развиваш и да стигнеш високи нива в пчеларството.Сетих се нещо по повод наговарянето и търсенето на цена.Преди години ходих да продавам по пазарите на Бургас.В един момент сме били 16 човека.Цената -прилична уговорена.Какво се оказа :аз имам за продан няколко тона ,а повечето по няколко стотин кг.Хората си продадоха меда на добра цена ,а аз само съдействах ,като я подържах.Незнам дали съм ясен.Аз загубих от това .Можех да намаля цената и щях да продам по-голямо количество ,а не да го дам на едро на половин цена.Е от какъв зор да го правя повече.
    Не се знае ако беше намалил цената дали щеше да продадеш повече, но това не е важно. Важен е факта, че ТИ СИ ГО МИСЛИШ ТОВА. То те гложди и човърка отвътре и следващия път вероятно ще намалиш цената.

Не те критикувам за това - просто искам да покажа, че ТАКА ДЕЙСТВУВА ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА. Тя винаги води до ИЗЦЕЖДАНЕ НА ПРОДАЖНАТА ЦЕНА, независимо какви опити за договорка се правят. Дори и да има договорка, от нея винаги ще има недоволни, и те ще я нарушат, като с това ще объркат работата на всички останали.

Едно време в зората на пазарната икономика бяхме станали дистрибутори на продукцията на Ален Мак - Пловдив. Получавахме около 7% отстъпка и благодарение на добрите доходи бяхме организирали склад на едро, като успявахме да продаваме по няколко тира продукция на месец. Подобни складове на едро Ален Мак имаше и в други градове и бизнеса на завода вървеше сравнително добре. В един момент се появи един Славков, който започна да създава паралелни складове и имаше само 2% надценка. За да му излиза сметката това не бяха големи складове на едро с всички транспортни и логистични екстри, а малки помещения - магазинчета с по 7-8 кв.м. площ, задръстени до тавана с кашони. 2-та процента печалба не му достигаха за да си развие мрежата, но бяха предостатъчни за да ни унищожат нас - големите складове на едро. Напуснахме този бизнес (закрихме склада), защото ни носеше загуба. Подобно нещо се случи и с всички останали складове. Крайният резултат - Ален Мак загуби пазарния си дял в България и фалира. Към днешна дата най-големия Български производител на парфюмерия и козметика е само ЕДИН СПОМЕН ОТ МИНАЛОТО.

Поуката - винаги се намират глупаци, които да продават на смешно ниски цени. Те могат да провалят бизнеса на целия бранш, и след това и на самите себе си. В разказаната от мене история се случи точно това. Този Славков се провали като бизнесмен и днес е никой, но загивайки повлече след себе си цял един бранш и най-големия завод за козметика в България.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Писал съм ,че бизнеса /алъш-вериша/ ми е мътен.То ако имаше някаква завера ,можеше да не вляза в нея.Ставаше въпрос за някаква колегиалност .Незнам кой е идеалният вариант.Явно всеки трябва да си го открие сам.При мен пчеларството беше съпътстващ бизнес.В един момент реших да ставам професионалист.Увеличих семействата ,стигнах до 5 тона добив.Точно тогава Георги Иванов реши да си прави неговите сметки и аз изгорях с цена 1,60лв.После почнах работа ,набързо стигнах 1200-1300лв. заплата.Още се чудя как не зарязах пчеларсвото.Сега съм пак към -професионалистите. Аве цял роман.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Матеев ,сигурно си прав.Може би затова има приказка : "в бизнеса няма чувства". Той и Г.Иванов ,май фалира ,ама в оная година ,дали се сети какво става с т.н. доставчици.За мен е ясно -всеки гледа да "прекара" останалите.Лошото е ,че всеки сам се спасява .

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Уважаеми коега ,бихте ли споделили -на каква цена реализирате вашия мед и къде.Предварително благодаря.
    Тази година ми даваха 5 лв. но меда ми стои още(меда от миналото лято) за сега не бързам ,а и той не е кой знае колко,защото миналата година правих отводки.А къде го продавам ами всяка година на различен човек,последната година го дадох на едни момчета от Сливенско закупих кошери от тях и си продадох меда на тях

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Чудя се -защо си мислите ,че старите дядовци са по-тъпи и ядът доматите с колците.Кой ви каза ,че си дават меда евтино?Как разба ,като само 3-4 човека от целия форум са писали цена на продажба?Ти на колко лева реализира твоя?
    Един такъв стар дядо си продава 100% от меда в чужбина вече 10-20 години и професионалистите изглеждат като пълни аматьори пред него. Има 2 или 3 пчелина - колкото може толкова.
    Английския език му е чужд, а с компютъра е на ВИЕ. Явно на едни им е светнала лампичката преди много време, а други още търсят ключа.
    Скоро отново измъкнах информация и се оказа, че човека изобщо не се интересува от пазара в България. Не продава дори на приятели, а всичко заминава извън България.

Че... като им писне на колегите да ги правят на глупаци, ще видиш как всичкия мед ще си го продават сами, на едро и извън България. Фирмите имат шанса да се осетят накъде вървят нещата, но не ми се вярва да променят политиката си.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Дамянов ,преди години имаше опит за износ /до колкото знам и помня/ за Гърция.Веднага обаче нашите хора теглиха наредба :забранява се износа на непреработен мед в тенекии.Или нещо подобно.Незнам това дали още действа.Сигурно -не ,нали сме май в евросъюза.Та кой -как се уреди.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Вчера си продадох меда цена 5.20 без договор.Тара 1кг тенекия,кантара уж беше точен имам един топуз 20кг сложих го за проба така си и излезе.Фирмата е Софийска ако някой иска телефони да пише.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Дамянов ,преди години имаше опит за износ /до колкото знам и помня/ за Гърция.Веднага обаче нашите хора теглиха наредба :забранява се износа на непреработен мед в тенекии.Или нещо подобно.Незнам това дали още действа.Сигурно -не ,нали сме май в евросъюза.Та кой -как се уреди.
    Няма какво да му се умува, като има желание се намират начини. 4 колеги по 5 тона = един тир . Ако някоя организация се наеме да помогне за продажбите на едро, то проблема е решен. Иначе всеки за себе си...абе не, че не става, но е по-трудно и цената е по-ниска.
    Количествата са малки и трябва да се съберат, иначе никоя чужда фирма няма да изпрати транспорт за 1-2 тона.
    Има си начини, но е много трудна работа, защото всеки си гледа личния интерес, а не вижда, че сме в една и съща дупка.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan_vd Виж публикацията
    Вчера си продадох меда цена 5.20 без договор.Тара 1кг тенекия,кантара уж беше точен имам един топуз 20кг сложих го за проба така си и излезе.Фирмата е Софийска ако някой иска телефони да пише.
    Направо им пусни координатите тука.

Страница 112 от 496 ПърваПърва ... 1262102110111112113114122162212 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •