Един такъв стар дядо си продава 100% от меда в чужбина вече 10-20 години и професионалистите изглеждат като пълни аматьори пред него. Има 2 или 3 пчелина - колкото може толкова.
Английския език му е чужд, а с компютъра е на ВИЕ. Явно на едни им е светнала лампичката преди много време, а други още търсят ключа.
Скоро отново измъкнах информация и се оказа, че човека изобщо не се интересува от пазара в България. Не продава дори на приятели, а всичко заминава извън България.
Че... като им писне на колегите да ги правят на глупаци, ще видиш как всичкия мед ще си го продават сами, на едро и извън България. Фирмите имат шанса да се осетят накъде вървят нещата, но не ми се вярва да променят политиката си.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Дамянов ,преди години имаше опит за износ /до колкото знам и помня/ за Гърция.Веднага обаче нашите хора теглиха наредба :забранява се износа на непреработен мед в тенекии.Или нещо подобно.Незнам това дали още действа.Сигурно -не ,нали сме май в евросъюза.Та кой -как се уреди.
Вчера си продадох меда цена 5.20 без договор.Тара 1кг тенекия,кантара уж беше точен имам един топуз 20кг сложих го за проба така си и излезе.Фирмата е Софийска ако някой иска телефони да пише.
Дамянов ,това 4 Х 5 ме подсети нещо.В Карнобат ,колеги по тази схема скоро са реализирали 6,00лв.-кг.
Тя работата е ЯСНА! Нали ти казах, че на някой им е светнала лампичката, а други още търсят ключа. Тези от Карнобат са взели само по 4000лв отгоре на калпак. (5000кг Х 0.80 = 4000лв)
За 4000 лева ще си стиснат ръцете доста колеги, но първо трябва да видят парите.
Ърнест Хемингуей
Рам -комерс.Това не беше ли Румен Милев ?
Няма какво да му се умува, като има желание се намират начини. 4 колеги по 5 тона = един тир. Ако някоя организация
се наеме да помогне за продажбите на едро, то проблема е решен. Иначе всеки за себе си...абе не, че не става, но е по-трудно и цената е по-ниска.
Количествата са малки и трябва да се съберат, иначе никоя чужда фирма няма да изпрати транспорт за 1-2 тона.
Има си начини, но е много трудна работа, защото всеки си гледа личния интерес, а не вижда, че сме в една и съща дупка.![]()
Ърнест Хемингуей
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))