Привет от югоизтока.Как да кажа какво е положението ,като си потъвам от срам.Колегите ги развили на 9-10 рамки ,моите са още до никъде.Първо за жертвите.Имаше слаби ,които днес успях да видя.Една шепа пчели с майката.Досущ като синдрома "Странджа".Разликата е ,че майките на две са от 2012г.Тук -моя вина.Третото с майка 2014г.Тази отиде да спаси семейтво ,което е силно но с майка търтовка.Случайно я видях иначе помислих ,че е станало търтовка.
От голямото лежане цяла зима ,днес направо се изкривих.С голямо пъшкане едвам минах към 50кошера.Ако от останалите не изкочи някоя търтовка ,може това да са загубите.Семействата са добре ,но както писах пилото е по-малко тази година.На 2-3-4 рамки.Изглежда сега тръгват ,имат прясно наснесено.Писал съм ,че при мен няма прашец.Направо ги съжалих като ги гледах ,какви невзрачни топчета носят.Джанките и великденчето едва разцъфват.Е другият път пак.

Колегите ги развили на 9-10 рамки ,моите са още до никъде.Първо за жертвите.Имаше слаби ,които днес успях да видя.Една шепа пчели с майката.Досущ като синдрома "Странджа".Разликата е ,че майките на две са от 2012г.Тук -моя вина.Третото с майка 2014г.Тази отиде да спаси семейтво ,което е силно но с майка търтовка.Случайно я видях иначе помислих ,че е станало търтовка.
Ако от останалите не изкочи някоя търтовка ,може това да са загубите.Семействата са добре ,но както писах пилото е по-малко тази година.На 2-3-4 рамки.Изглежда сега тръгват ,имат прясно наснесено.Писал съм ,че при мен няма прашец.Направо ги съжалих като ги гледах ,какви невзрачни топчета носят.Джанките и великденчето едва разцъфват.Е другият път пак.
Цитат