Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 26 от 39 ПърваПърва ... 16242526272836 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 251 до 260 от общо 385
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Айдеееее почна се!

Едната (старата) зайка роди 11 - 10 в сандъка и едно "в тоалетната".
    Другата (първескиня) роди 9 - всичките в сандъка, но като ги проверих, за съжаление всичките бяха мъртви.
    Третата (първескиня) от сутринта усилено се скубе и мъкне клечки в сандъка.
    Останалите са далече.

На какво може да се дължи издънката на първескинята? Как да избегна подобни фалове за в бъдеще? И кога мога да я пусна на мъжкия - утре?

Още няколко въпроса. Една от зайките разпилява всичката люцерна по пода на кафеза, а другите си похапват както трябва (и те пилеят но не толкова). Кофти характер или нужда от нещо има? Мъжкия пък друго двайсе - не пипва сено, а набляга само на жито, царевица и гранула - микс. Нормално ли е подобно поведение?
    Да са ти живи и здрави,ти със сигурност трябва да черпиш,зайцевъда радо ми се губи нещо ,мъртвите зайчета бяха ли завити.Третата защо мъкне клечки сено или слама не си ли сложил.Зайката можеш да я пускаш веднага на мъжки.Храната за да не я разпиляват слагай по-малко явно не са гладни.И аз имам мъжки,който не пипа сено,а чака само зърното.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Росен Младенов Виж публикацията
    Да са ти живи и здрави,ти със сигурност трябва да черпиш,зайцевъда радо ми се губи нещо ,мъртвите зайчета бяха ли завити.Третата защо мъкне клечки сено или слама не си ли сложил.Зайката можеш да я пускаш веднага на мъжки.Храната за да не я разпиляват слагай по-малко явно не са гладни.И аз имам мъжки,който не пипа сено,а чака само зърното.
    Не бяха завити. Бяха сред пух, но по-скоро пръснати. Сено си има по земята пред кутията. Днес пускам зайката при мъжкия. Ще изчистя кафеза на разсипницата до дъски и ще почна да давам по малко докато нацеля дозата. Ако се издъни при раждането, няма да има прошка обаче... Айде отивам да видя третата какво е сътворила... че снощи по никое време се разхождах до село да и слагам капаците против съсли на хранилките, че ги бях забравил...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Жоро, понеже зайката е първескиня, може и да ги е стъпкала. Дай и втори шанс и ако пак се случи същото, я бракувай.
    Относно тази която разпилява, ами има си такива зайци, които първо изваждат всичко от хранилката и после си го ядът. За мен е дразнещо, но не им слагам ново, да се ядът от пода, проблема си е техен. А мъжкия ти се е "оял" и само пробира, което му е най-вкусно.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Лоша работа!
    Втората първескиня и тя родила 9 малки, всичките в сандъка, в много пух и отново ги намерих всичките изстинали. Хубави, големи, оформени зайчета.
    Тъщата се съмнява дали не са били твърде млади за майки. Ама на 5-6 месеца, какво им е малкото? Единствено неопитността на първескини или някакво притеснение мисля че може да е причината.

Взех да шетам из помещението и нещо привлече вниманието ми. На един от кафезите имаше някакво прясно изпражнение. Все едно животното е яло кучешки гранули, а размерът ... диаметър на молив, дълго 1.5-2см. След това забелязах една голяма камара пръст в единия от ъглите, зад градинските инструменти подпрени там. Махнах пръстта и намерих тунел под стената, който отвън продължава под плочника... Дупката беше колкото лимонадено шише.

Ако някакво животно е шетало из помещението, възможно ли е това да е причината майките да не са захранили малките (въпреки че никакво животно не е имало достъп до новородените)? И какво може да е това животно?

Първескините минаха през кафеза на мъжкия и той направи по 2-3 "припадъка".

А какво може да е това животно? Плъх? На пор или белка не ми се мисли...
    Георги Корчев се казвам
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Лоша работа!
    Втората първескиня и тя родила 9 малки, всичките в сандъка, в много пух и отново ги намерих всичките изстинали. Хубави, големи, оформени зайчета.
    Тъщата се съмнява дали не са били твърде млади за майки. Ама на 5-6 месеца, какво им е малкото? Единствено неопитността на първескини или някакво притеснение мисля че може да е причината.

Взех да шетам из помещението и нещо привлече вниманието ми. На един от кафезите имаше някакво прясно изпражнение. Все едно животното е яло кучешки гранули, а размерът ... диаметър на молив, дълго 1.5-2см. След това забелязах една голяма камара пръст в единия от ъглите, зад градинските инструменти подпрени там. Махнах пръстта и намерих тунел под стената, който отвън продължава под плочника... Дупката беше колкото лимонадено шише.

Ако някакво животно е шетало из помещението, възможно ли е това да е причината майките да не са захранили малките (въпреки че никакво животно не е имало достъп до новородените)? И какво може да е това животно?

Първескините минаха през кафеза на мъжкия и той направи по 2-3 "припадъка".

А какво може да е това животно? Плъх? На пор или белка не ми се мисли...
    Малките само с пух ли бяха завити или със сено смесено с пух,на дъното на сандъка имаше ли сено.Зайците трябва да са на тихо и спокойно място,защото заека се плаши много лесно,достатъчо е някакво животно да застане до клетката и може така да ги стресира,че да спрат да се разговат,ако в момента преди да роди нещо я е изплашило може да ги е родила мъртви.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Пух и сено микс.
    Другата, която роди успешно, освен че е раждала вече, се намира в бивш курник, отделно от останалите.
    Георги Корчев се казвам

Пух и сено микс.
    Другата, която роди успешно, освен че е раждала вече, се намира в бивш курник, отделно от останалите.
    Според мен нещо ги плаши,зайцте за разплод ги слагай така,че да нямат достъп други животни до тях.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Стреснали са се от нещо, мисля си че е плъх. Иначе си имат качествата и на втория шанс залагам 95% успеваемост.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Опа, опа!

Третата първескина роди 9, всичките живи и здрави! Малко по-дребни ми се струват от тези, които загинаха, но са жизнени и се надявам всичко да е добре.

Заложил съм 2 капана, но няма още резултат.

Тази нощ чакам и последната "кака". Голяма маргаза. Първо почна да си прави гнездо извън сандъка с храна. После и блокирах мястото и сложих слама в родилното. Цяяял ден а разнася из кафеза, докато накрая кандиса и направи гнездо в сандъка. Ще я видим цялото гласене за какво е...
    Георги Корчев се казвам

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Последни новини. Не роди нощес, а преди малко. За сметка на това, паткана стъпил на криво и нахранил котето, което било почти същия размер.

Айде да почва зеленото, че челядта е гладна
    Георги Корчев се казвам

Страница 26 от 39 ПърваПърва ... 16242526272836 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •