Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 25 от 39 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 241 до 250 от общо 385
    Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Не казваш дали са направили гнездо ,обикновено на 25-ия ден се слага сандъче с слама или сено и се наблюдава зайката обикновено тя влиза и изхвърля всичко навън и след това започва да подрежда всичко наново като това е признак за сигурно озайчване /носейки сламата с уста все едно има мустаци/,ако обаче лежи и цапа сламата и сеното в сандъчето значи нищо не е станало единствено първескините може да са изключение но не всички.Няколко часа преди раждането се оскубва като пак първескините може да са изключение и обикновено раждат по рано от 30 -ия ден особено ако са с много зайчета рядко прескачат 30 -ия ден.Ако започне да събира рано сено около 20 -ия ден това е признак за фалшива бременност и веднага се пуска наново .

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Нищо не правят. Нито носят, нито скубят... седят си в сандъчетата и похапват добре.
    Всичките зайки обаче доста наедряха и си изглеждат като "бременни булки".
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Да, най-мъдрото в случая е да си налееш една ракия... И Радо е прав, ама тва спокойно похапване нещо не ми харесва... Както и да е, ще видим тия дни какво ще става
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Нищо не правят. Нито носят, нито скубят... седят си в сандъчетата и похапват добре.
    Всичките зайки обаче доста наедряха и си изглеждат като "бременни булки".
    Заека се скубе минути преди да се окоти,изчакай ,спокойно ,не знам имаш ли домашна да почерпиш за малките,по мои сметки до понеделник и двете трябва да са готови.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от Росен Младенов Виж публикацията
    Заека се скубе минути преди да се окоти,изчакай ,спокойно ,не знам имаш ли домашна да почерпиш за малките,по мои сметки до понеделник и двете трябва да са готови.
    Най вероятно почерпката ще остане за след един месец особено за тези от 17.02 и много ми е интересно, какво не ти харесва от това което съм написал да може и аз да си сверя часовника макар ,че вече не гледам зайци.

Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Най вероятно почерпката ще остане за след един месец особено за тези от 17.02 и много ми е интересно, какво не ти харесва от това което съм написал да може и аз да си сверя часовника макар ,че вече не гледам зайци.
    Няма да е след месец,утре ще черпи,а от това което си написал съм съгласен само със сламата в устата за сигурното озайчване.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от Росен Младенов Виж публикацията
    Няма да е след месец,утре ще черпи,а от това което си написал съм съгласен само със сламата в устата за сигурното озайчване.
    Ясно разбрах какъв зайцевъд си .

Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Ясно разбрах какъв зайцевъд си .
    Е не съм като теб специалист ама въдя.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Айдеееее почна се!

Едната (старата) зайка роди 11 - 10 в сандъка и едно "в тоалетната".
    Другата (първескиня) роди 9 - всичките в сандъка, но като ги проверих, за съжаление всичките бяха мъртви.
    Третата (първескиня) от сутринта усилено се скубе и мъкне клечки в сандъка.
    Останалите са далече.

На какво може да се дължи издънката на първескинята? Как да избегна подобни фалове за в бъдеще? И кога мога да я пусна на мъжкия - утре?

Още няколко въпроса. Една от зайките разпилява всичката люцерна по пода на кафеза, а другите си похапват както трябва (и те пилеят но не толкова). Кофти характер или нужда от нещо има? Мъжкия пък друго двайсе - не пипва сено, а набляга само на жито, царевица и гранула - микс. Нормално ли е подобно поведение?
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Абе налей първо по една ракия, па после с въпросите бе! Ади на хаирлия да е! Ех, как мислех снощи да разиграем едно залагане... виртуално де. Според мен пускай издънкаджийката угре, напълно заслужава втори шанс. За ровенето - и аз съм имал такива, слагай по-малко и само клонака ще я оправи. Мъжкия не му трябва гранула. Или ще го водиш на изложба?
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Страница 25 от 39 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •