В сайта на Примавет се твърди ,че няма резистентност към Варостоп.За дозата пише: за рояци и слаби семейства :-1-4 ленти ,за нормално развити силни семейства :2-4 ленти.В пост №101 дадох брой ленти от 2000г.Интересно ,защо са завишени дозите.
Лентички (Варостоп и подобни)
Екостоп или подобно
АпиЛайф Вар или подобно
Оксалова киселина - напръскване
Тимол в сироп, питка или в торбичка над рамките
Мравчена киселина или подобен препарат
Перицин
Опушване с ОК
Опушване с Тимол
Опушване с друго
Домашна рецепта с етерични масла
Използвам Пробиотиции не третирам за Вароа
Друго
С нищо не смятам да третирам
В сайта на Примавет се твърди ,че няма резистентност към Варостоп.За дозата пише: за рояци и слаби семейства :-1-4 ленти ,за нормално развити силни семейства :2-4 ленти.В пост №101 дадох брой ленти от 2000г.Интересно ,защо са завишени дозите.
ВСИЧКИ препарати имат един много голям проблем - как се дозират.
Колкото са по-малко наброй са лентичките, толкова по лошо е разпределението на препарата. Затова трябва само да сме доволни, но друг е въпроса с цената на лентичка и количеството препарат в нея.
Не съм фен на нито една фирма за лекарства, храни, добавки... и нямам отношения с тях.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Тази пролет работих с "супер стрипс" по едно листе в кошер.
Резултат как-в е не знаја, заштото скоро цел месец имаше ветрец којто ги е носил ако е имало.
Проверих в нјаколко кошера с т-ртејско пило,нјама ништо, мислја на варооата, куклите са чисти.
Оште малко што опитам с "градежна рамка" итн итн.
Да повдигнем малко темата.Имам разтвор Оксалова за напръскване - 900 мл вода, 100 гр. захар, 35 гр. ОК; Приложение - 5 мл на междурамие.Приготвен е днес .Въпросът ми е -мога ли да го ползвам утре.Нещо много вятър има при мен и се отказах за днес.
Защото когато киселината се разтвори с варовита вода, влиза в химична реакция и се понижава ефекта на третирането, защото се променя концентрацията на киселината. Ще ти дам един много елементарен пример, смеси оцет и сода бикарбонат(сода за хляб) и наблюдавай.
Колега,кажи какво по-точно имаш предвид?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))