Колко струва цялото удоволствие и трябва ли да има ток на пчелина.
Колко струва цялото удоволствие и трябва ли да има ток на пчелина.
Ами няколко стотин лева за изграждане на 1 канал. Това само за хардуера, но като добавим и високите стълбове, на които трябва да се сложат антените, както и соларните панели, акумулаторите и всичко останало, не съм сигурен дали ще можете да се справите с по-малко от 2000 лева.
Всичко зависи от даденостите на терена и от разстоянието. При 5-10 километра ще се справите и с 200-300 лева. С нарастването на километрите нарастват изискванията (и от там цената).
Не зная за какви сложнотии говорите, но наскоро познат ни донесе в офиса една камера в която се монтира GSM карта и при всяко движение в обхвата на камерата, която има и нощно снимане, изпраща снимка на е-маил или SMS на телефона. Камерата струва около 400 лв и на батерии издържа 3 месеца.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Това е вярно като правило, но има и изключения! Едно от тях е, когато няма пряка видимост, но има остри скали или върхове по трасето, които отразяват лъча и практически работят като ретранслатори. Имах щастието да да работя по един проект за осигуряване на Интернет на връх Мусала - до БЕО "Мусала" - станция на ИЯИЯЕ. Началото го поставихне през 2001г с по един GSM модем и скорост 9,6Kb на CSD. Сесия се правеше веднъж в денонощието и се сваляше цялата натрупана за деня информация от уредите в Атомния център на БАН.
Но както се казва - апетита идва с яденето. След няколко години от БАН решиха, че им трябва широк канал и поискаха да направим връзка 1Mb до там. Беше истинско предизвикателство, защото симулацията върху цифрова карта показа, че лъча от Мусала попада на около 15км зад София. И именно с остронасочени сателитни чинии и мощни усилватели долу и горе и ползване на отразени сигнали успяхме! Връзката работи и до сега! А разстоянието надхвърля 60км!
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Този пост е редактиран от tsc1; 19.03.2015 в 08:50.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
Не се майтапя имам антена към d160-170см и само това чака.
Едната точка е на блока ми, а другата е над града. Няма пряка видимост и остава варианта само с използването на трета точка.
От точка А до междинната е 8км и от междинната до точка Б е 8км. Точка Б е втората най-висока над града, само ТВ кулата е малко по-висока.
Мога и градусите да измеря, но това сигурно няма да има значение. И от двете точки хващам интернет от междинната и дори на 10км след нея(домашни рутери).
Точка А е на височина ~140м
Междинната е на височина 70-159м
Точна Б е на височина 270-290м
![]()
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Ами действай, само това е решението. Имаш ли захранване на междинната точка? Ти поне няма да имаш проблемите с насочването, които решавахме ние.
На междинната няма ток, а там е проблема. За панели и дума не може да става.
Ако мога да отразя сигнала в междинната точка без големи антени, то ще стане номера.
И всичко това го правя защото интернет доставчика отказва да прекара 200м кабел или да ми даде аз да си го прекарам.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))