Реших да оставя решетката, надявам се пчелите да се качат другата седмица като се затопли и тръгне нетара.
Според мен причината за да няма пчели над ХР т.е. в магазина не е в нея. Причината е ,че пчелите в кошера са малко. Ще се качат над ХР когато запълнят изцяло междурамията и питите под ХР.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Това повече ми прилича на решетка за прополис, иначе аз купих пластмасова ХР за десетак на две части на цена от 3 лева и то от производителя, по ниска цена не съм срещал.
Аз си купих преди няколко години същите или подобни от дистрибутор на полската Лисон. Но за цена незнам.
Лисон предлагат такива. На плевенското изложение ги продаваха по 2 лв. Много руснаци ги използват и за изолатор за майките през зимата.
На изложението в Плевен ги продаваха по 2,50 лв. на брой за 12 рамков дадан блат. Бяха полски или поне така се представиха. С тях беше представител на Хъником - Ямбол, така че можеш да ги попиташ - телефон 0885911644. Онзи ден при представителя на Лисон в Плевен ги видях на 2,80лв./брой , но определено полските ми харесаха повече - малко по-дебели и плътни и по-здрави.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))