Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 20 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 192

Тема: ТИМОЛ

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Тествал съм я и мога да кажа че задръстване няма. Не съм проверявал какво пада по дъното но определено действа за разлика от ползването само на тимол със спирт.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    Тествал съм я и мога да кажа че задръстване няма. Не съм проверявал какво пада по дъното но определено действа за разлика от ползването само на тимол със спирт.
    Колега, колко пъти и през какво време се третира по тази рецепта? А така също и каква е "дозата" /броя натискания на спусъка на едно семейство/. Предварително благодаря на информацията!
    Keep Walking...

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Колега, колко пъти и през какво време се третира по тази рецепта? А така също и каква е "дозата" /броя натискания на спусъка на едно семейство/. Предварително благодаря на информацията!
    Три пъти през 7 дни. Дозата е според фогъра. Аз правя така. Наливам в фогъра 130 мл. вода което е достатъчно за 25 с-ва. Преброявам натисканията и след това разделям броят им на 25 и резултатът е броят натискания за едно с-во.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Три пъти през 7 дни. Дозата е според фогъра. Аз правя така. Наливам в фогъра 130 мл. вода което е достатъчно за 25 с-ва. Преброявам натисканията и след това разделям броят им на 25 и резултатът е броят натискания за едно с-во.
    За да опростя нещата:
    Наливаш 26 мл вода, което е достатъчно за 5 семейства. Преброяваш натисканията и след това разделяш броят им на 5 и резултатът е броят натискания за едно с-во. Иначе голямо натискане ще падне. :-)

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Камен Крумов Виж публикацията
    За да опростя нещата:
    Наливаш 26 мл вода, което е достатъчно за 5 семейства. Преброяваш натисканията и след това разделяш броят им на 5 и резултатът е броят натискания за едно с-во. Иначе голямо натискане ще падне. :-)
    Голямо голямо колко голямо. За количество 5 кратно по голямо от твоето резултатите са и по точни.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Моя фогър е с резорвар 1 литър. Не мога да му намеря по малък. Малките милилитри мисля че няма да ги отрази. Което ме води до мисълта на колегата че ще падне голямо натискане.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Голямо голямо колко голямо. За количество 5 кратно по голямо от твоето резултатите са и по точни.
    Като си говорим за точност, да предупредя всички, че 100 мл спирт + 15г ОК + 15г тимол не прави 130 мл, а по- малко! А колко точно всеки сам може да разбере, след като смеси субстанциите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Камен Крумов Виж публикацията
    Като си говорим за точност, да предупредя всички, че 100 мл спирт + 15г ОК + 15г тимол не прави 130 мл, а по- малко! А колко точно всеки сам може да разбере, след като смеси субстанциите.
    Прав си 118 мл.

Наблюдател
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Бургас
    А при каква температура се третира и по кое време на деня?

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от pamo Виж публикацията
    А при каква температура се третира и по кое време на деня?
    Вечер при температура до 30 гр.

Страница 9 от 20 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •