Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 16 от 40 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 151 до 160 от общо 396
    Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Един колега не се ли изказа много негативно за тях. Иначе е добра алтернатива, ако ги приемат що годе добре.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от srg Виж публикацията
    Един колега не се ли изказа много негативно за тях. Иначе е добра алтернатива, ако ги приемат що годе добре.
    Чел съм както негативни така и позитивни мнения. Лично аз сам за себе си реших да се спра на тези основи, пък каквото иска да става. Ако съм сгрешил, грешката ще си е моя тъй като сам съм си направил избора. НО 2.20лв за восъчна основа няма да дам. За мен тази цена е безобразие. Вярно нямам стаж и много знания, но миналата година когато станах пчелар си купувах восъчно основи за 0.90лв а сега, сега са на безбожна цена. Поздрави.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от asti Виж публикацията
    От ТУК колега. 3 лв? това за някакви вносни ли става въпрос?
    По скоро за Яка надценка,като гледам основите от линка и тези които купих са едни и същи.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    По скоро за Яка надценка,като гледам основите от линка и тези които купих са едни и същи.
    Мисля, че почти всички пчеларски магазини си слагат подобна надценка. Ако си поръчваш 5-10 основи....ще трябва да им платиш доставката и крайната цена рязко се променя. Ако искаш голямо количество - почти винаги е добре и икономически изгодно, ако се свържеш с производителя.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Каква е цената на магазинна пластмасова основа?
    Какво лепило ползваш.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    Какво лепило ползваш.
    Не съм ги лепих с нищо,а ги въртях в центрофуга и не се разпаднаха.Чел съм че се препоръчва между двете основи да се слага някакъв силикон.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Намерих едно клипче
    http://vbox7.com/play:7c66379b66

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Вчера 15.03.15г. Начатках със такера всички рамки на който предстои да поставя основи. Отне ми цял ден. Въпреки това направих 6-7 броя за проба да видя как се получават в завършен вид. Хареса ми резултата, дори останах изключително изненадан тъй като не очаквах да станат толкоз здрави. Само остана да си направя дъсчици за притискане и почвам със поставянето на основите. Да споделя една снимка която направих.
    Прикачен файл 3728
    Малко си попрекалил с полиуретановото лепило. Не забравяй да ги напръскаш с прополиса.
    За всички останали ще публикувам рецептата си отново, защото е важно за по-бързото приемане:
    200 мл клеева тинктура се разрежда в до 3 л минерална, изворна или дестилирана вода. Филтрира се непосредствено преди да се налее в пулверизатор-помпа. Напръскват се основите еднократно (може и непосредствено преди поставянето им в кошера ).

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Намерих едно клипче
    http://vbox7.com/play:7c66379b66
    Супер!!! Човека е стигнал до някакво техническо решение и си е направил труда да го заснеме, но ...
    Я, по-добре си ги монтирай, както е показано в пост № 153 заради причините изтъкнати в пост № 162.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Камен Крумов Виж публикацията
    Малко си попрекалил с полиуретановото лепило. Не забравяй да ги напръскаш с прополиса.
    Хи хи хи. Знам. Но докато го натисна и той изскочи доста лепило, станаха доста здрави и стегнати. ДОВОЛЕН СЪМ СТРАШНО МНОГО ОТ ТОЗИ МЕТОД. НО вече му хванах цаката с лепилото, ще се коригирам от тук на сетне. Имам да ви черпя. Само си мисля да сменя лепилото с някое по бързо съхнещо, или това по бавно изсъхна тъй като малко прекалих. Ще пробвам тези дни с по малко лепило и ще реша какво да сторя.

Страница 16 от 40 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •