Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: С какво ще третирате против Вароа тази пролет?

Гласували
176. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Лентички (Варостоп и подобни)

35 19.89%
  • Екостоп или подобно

10 5.68%
  • АпиЛайф Вар или подобно

1 0.57%
  • Оксалова киселина - напръскване

38 21.59%
  • Тимол в сироп, питка или в торбичка над рамките

9 5.11%
  • Мравчена киселина или подобен препарат

18 10.23%
  • Перицин

1 0.57%
  • Опушване с ОК

5 2.84%
  • Опушване с Тимол

16 9.09%
  • Опушване с друго

4 2.27%
  • Домашна рецепта с етерични масла

3 1.70%
  • Използвам Пробиотиции не третирам за Вароа

3 1.70%
  • Друго

9 5.11%
  • С нищо не смятам да третирам

24 13.64%
Страница 4 от 15 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 143
    Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Тази пролет ще третирам с БАЙВАРОЛ.....Също така ще третирам и с НОЗЕВИТ+ ...... И двата препарата са закупени и чакат на склад първия по топъл ден мартенски ден.
    Просто от любопитство ако искаш отговори - разходите за Байварол и Нозевит+ на колко възлизат?
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Matisan... по памет из сръбски форум "да ти еб..... ......... ..................... .;................. .......................... Matisan .... "
    Колега,много отрицателен отговор даваш за този вид ленти.Не знам нищо за тях.Открих ги случайно като се рових в Гугала.Ако имаш мнение и наблюдения за тях поне ги сподели ако искаш за да не подведем и други колеги.Дано ме разбереш правилно не им правя реклама,а в сайта им е описано тяхното предназначение и за това се спрях на тях за смяна на лекарствата за третиране с/у вариатозата.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Просто от любопитство ако искаш отговори - разходите за Байварол и Нозевит+ на колко възлизат?
    Нозевит+ е много евтин - 1 милилитър на третиране на кошер. През пролетта се правят 2 третирания по 1 милилитър през 10 дена или общо 2 милилитра. Бутилка от 1 литър стига за 500 кошера и струва 210 лева. Това прави 42 стотинки на кошер пролетта и още 42 стотинки есента. Общо на година е 84 стотинки на кошер. При такава ниска цена си е направо престъпление, ако някой го пропуска това третиране. Със сигурност има доказан ефект против двата вида нозематози - апис и церана. Особенно есенното третиране според мене си е направо задължително.

Колкото до Байварола - сам знаеш колко е скъп. Ако не са програмите, едва ли някой ще го ползва.

Преди малко отворих една опаковка, за да видя какво има в нея и за да прочета листовката. И открих нещо, което не ми харесва. Във вътрешната инструкция изрично пише да не се използва едновременно с препарати против нозематоза. Хоппа ...... това е нещо ново, за което никой не ме беше предупредил. Сега пред мене стои дилемата - кое е по-важно от двете, за да третирам първо с него. Нозевита иска две третирания през 10 дена или общо 20 дена. Байварола иска 6 седмици или общо 42 дена. Ако двете лекарства ги използвам последователно във времето, това ще отнеме 62 дена, но до 15-ти май (акацията) има точно 60 дена и освен това не мога да третирам още от утре, защото времето вън е студено.

Та имам дилема - кое може да ми нанесе повече щети по време на пролетното развитие - ноземата (ако я има) или акара?

Ами ако имам и рапичен мед (а то имам по някои от пчелините), то тогава няма време дори и за едно третиране, а какво остава и за двете........

Хайде, къде са специалистите по болести по пчелите? Кажете какво може да се направи при така възникналата ситуация?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Как беше: злото не идва само.След като Варостопа е със същата съставка ,значи и той нетрябва да се комбинира с препарати против нозематоза.Някой чел ли е листовките им скоро?

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Нозевит+ е много евтин - 1 милилитър на третиране на кошер. През пролетта се правят 2 третирания по 1 милилитър през 10 дена или общо 2 милилитра. Бутилка от 1 литър стига за 500 кошера и струва 210 лева. Това прави 42 стотинки на кошер пролетта и още 42 стотинки есента. Общо на година е 84 стотинки на кошер. При такава ниска цена си е направо престъпление, ако някой го пропуска това третиране. Със сигурност има доказан ефект против двата вида нозематози - апис и церана. Особенно есенното третиране според мене си е направо задължително.

Колкото до Байварола - сам знаеш колко е скъп. Ако не са програмите, едва ли някой ще го ползва.

Преди малко отворих една опаковка, за да видя какво има в нея и за да прочета листовката. И открих нещо, което не ми харесва. Във вътрешната инструкция изрично пише да не се използва едновременно с препарати против нозематоза. Хоппа ...... това е нещо ново, за което никой не ме беше предупредил. Сега пред мене стои дилемата - кое е по-важно от двете, за да третирам първо с него. Нозевита иска две третирания през 10 дена или общо 20 дена. Байварола иска 6 седмици или общо 42 дена. Ако двете лекарства ги използвам последователно във времето, това ще отнеме 62 дена, но до 15-ти май (акацията) има точно 60 дена и освен това не мога да третирам още от утре, защото времето вън е студено.

Та имам дилема - кое може да ми нанесе повече щети по време на пролетното развитие - ноземата (ако я има) или акара?

Ами ако имам и рапичен мед (а то имам по някои от пчелините), то тогава няма време дори и за едно третиране, а какво остава и за двете........

Хайде, къде са специалистите по болести по пчелите? Кажете какво може да се направи при така възникналата ситуация?
    Трябва да избираш пред дилемата, ти да си спокоен или пчеличките да са ти здрави и спокойни...

Наблюдател
    Регистриран
    30.07.2014
    Пчеларски район
    s.Dulevo

Навремето като учех вет. медицина,ни караха да наблягаме и на така наречената алтернативна медицина.За това против нозематозата използвам анолит/мъртва вода/, и католит/жива жода/,за пролетно подхранване.Направил съм си едно уредче и си ги правя сам.Ефекта е страхотен.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Трябва да избираш пред дилемата, ти да си спокоен или пчеличките да са ти здрави и спокойни...
    Много полезно и съвсем по темата...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Наблюдател
    Регистриран
    06.05.2014
    Предварително се извинявам, но ще бъде ли някой така добър да ми даде линк с рецептата на Скулатор за третиране с ОК, защото от 2 дена я търся и явно е пропускам някъде между редовете! Благодаря Ви!

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от G.Kachulev Виж публикацията
    Навремето като учех вет. медицина,ни караха да наблягаме и на така наречената алтернативна медицина.За това против нозематозата използвам анолит/мъртва вода/, и католит/жива жода/,за пролетно подхранване.Направил съм си едно уредче и си ги правя сам.Ефекта естрахотен.
    Здравейте колега,

Това което казвате е много интересно. Но темата тук е с какво ще третирате тази пролет против Вароатоза.

С нетърпение очаквам да споделите опита си в темите за Нозематоза и "направи си сам" пчеларски инвентар.

С уважение. Жоро
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Но още се чудя и за Екостоп или Варостоп...
    Жорка, това е меко казано - странна дилема?!? - два препарата с коренно разрични активни вещества и съставки. За Варостопа нищо немога да те поъветвам, мнението ми за Екостопа, е повече от положително, затова и продължавам да го използвам, но в комбинация със строителна рамка през пролетта и лятото.

Страница 4 от 15 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •