Моля мнението ми да не бъде яхвано както му е удобно на всеки,включая и минали опити.
Моля мнението ми да не бъде яхвано както му е удобно на всеки,включая и минали опити.
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Да въпреки сърказма ,ако си сложиш ръката на сърцето ще си признаеш ,че и ти си в борбата за едни" пет "лева.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
За да ти дам насока за по нататък ще ти кажа ,че нямам лоши чувства към теб.Ти си по-малък от сина ми ,но те чета с интерес.Не се хаби да ме съжаляваш.За целият си съзнателен живот съм разбрал ,че парите движат света.И ти ще го разбереш ,има време.Ето един жокер : като не преследваш пари защо не подаряваш майките?Защо си в структорите на новосъздадените организации.Само риторични въпоси -не ми отговаряй.За малко ведрина една![]()
Въртим се в кръг! Отново проблема е несправедливото разпределение на парите и недостатъчното количество.
Манол Тодоров е прав да си защитава само неговите хора, защото те са го овластили.
Неговите интереси обаче не се споделят от всички пчелари.
Няма защо да очаква всички да го подкрепят, след като той не отразява общото виждане и интереси.
Засега нещата изгледа, че ще вървят към по-зле и всеки ще си защитава региона и личния интерес. Където има повече пари и пчелари - ще има успех, където няма пари - няма да има успех.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Благодаря за въпроса. Отговорът е много прост! - Защото на следващата година няма да има какво да подарявам. Магарето за да върши работа, се нуждае и от храна. Така че, в дългосрочен план за пчеларите е по-добре да си плащат за тях. А това някой да ти отвори очите, макар и често това да е най-болезненото нещо на света, - цена няма.
Аз от там се връщам. Money can't buy you happiness.....За целият си съзнателен живот съм разбрал ,че парите движат света.И ти ще го разбереш ,има време.....
Ако гонех златната монетка, в най-добрия случай щях да имам не повече от 5 кошера и със сигурност НЕ НА ТОЗИ КОНТИНЕНТ!
На този свят няма по-прецакан от "бедния" човек - съзнанието и ежедневието му е прекалено заето с размисли за пари, че там не остава място за нищо друго. Бедния човек е прецакан два пъти - веднъж на този свят - живеейки като куче, и още веднъж страдайки и в отвъдния.
Следвайки сляпо парите, човек без да се усети така може да се нахендри, че после да му е трудно да живее със себе си.
Първо, защото смятам че има какво ОЩЕ да се направи по отношение на опазването на популациите пчели в България и развъдната дейност като цяло, както и за предлагания краен продукт (най-главната цел в краткосрочен план).Защо си в структорите на новосъздадените организации.
В Европа (и не само) развъждането на пчели върви по наклонена плоскост и в дългосрочен план пчелните популации са в ГОЛЯМА беда. Някой ден, това което днес изхвърляме като неотговарящо на нашите стандарти, ще се окаже изключително ценно. Турците много добре са го осъзнали това - всяко живо същество в тяхната страна е със статут на национално БОГАТСТВО.
И второ, защо НЯМА КОЙ друг - Къде е Софрон Софрониев и другите видни карниковъди и майкопроизводители от алтернативния пазар? Едните са или зависими и са се изпокрили за да не им резнат крилцата, или на другите сегашната ситуация тях ги устройва напълно и са недоволни, но само на думи,.... а делата говорят друго.
Много труд си хвърлил.Ще го чета за домашно и дано разбера всичко.Благодаря.
Вярно е - от две, три години наблюдавам тази ситуация в едно от селата ми. Ремонтират някаква църква, която прави сметка от кога е занемарена щом и най- старите хора в селото нямат спомен да са я виждали функционираща - отделен е въпроса, че на хората ич им не е до църкви и литургии. Обаче общинския поп - сам се хвали, че е надскочил 180кг тегло - е взел нещата в свои ръце и няма мърдане .... пък, че селото няма канализация и пътя до него е цяло препятствие, карай да върви.
"Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))