Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 244

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Защо стъклопакет? Още не съм изрязал стъклото и ако е по добре двойно да го направя така. Фолиото е с цел не да отблъсква светлината а да запазва топлината. Минала година работех с единично стъкло и топеше много добре, но беше за 1 рака (по малък сандък) а сега е 2но по голям и не знам какъв ще е ефекта.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Карай смело с единично стъкло - слагаш и уплътняваш със силикон, за да не вее и си готов. Няма смисъл от престараване - има ли слънце ще топи, стига да няма големи цепки откъдето бяга топлото.
    Може да погледнеш моите снимки ако се интересуваш.

Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Защо стъклопакет? Още не съм изрязал стъклото и ако е по добре двойно да го направя така. Фолиото е с цел не да отблъсква светлината а да запазва топлината. Минала година работех с единично стъкло и топеше много добре, но беше за 1 рака (по малък сандък) а сега е 2но по голям и не знам какъв ще е ефекта.
    Единичното стъкло е по добре за топилка.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Благодаря на Всички за изказаните мнения. Ще ги имам като едно наум при направата.
    Йорданов, смятам да използвам фибран от вътрешната страна. От горе през стъклото каквото влезе да не излиза, затова си мислех, че ще е по-добре със стъклопакет. След като прочетох мненията на всички Ви се усетих за разстояние м/у двете стъкла, което ще е изолация.Мисля си за по-дебело стъкло от порядъка на 6мм. Вашите восъкотопилки с каква дебелина на стъклото са. Дали някой има наблюдение с по-тънко и по-дебело какъв е ефекта? Предполагам, че при по-тънкото ще загрява по-бързо, а при по-дебело ще пази по-добре топлината.

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ВИ ЗА ВЗЕТОТО ОТНОШЕНИЕ.

Поздрави, Г. Георгиев

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •