Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 14 от 40 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 131 до 140 от общо 396
    Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Ако го направите по описания по-долу от колегата ви начин, няма да имате никаъв проблем със здравината.
    Ясно. Попитах тъй като сега ще се чудя на кое да се спра дали на полиуретаново лепило или на спрея? Днес на обяд ще си купя едното от двата модела и през уикенда натискам основите. Подготвил съм 100 броя магазини сковани рамки на който да поставя основите. Тази вечер ще изрежа пластмасата която е предназначена за реборда. А за края на месеца още 100 корпусни и 50 плодникови ме чакат за поставяне на основи.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    А това какво е и откъде може да се вземе?

Прикачен файл 3712
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията

Прикачен файл 3712
    Колегата "Камен Крумов" дано не ми се разсърди че давам отговор, но ми изглеждат скоби за пневматичен такер. Забити със такъв в средата на летвите.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Някой ме е изпреварил!
    Току що си го мислех точно какво да е. Имаш ли снимка отблизо на детайла?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    От една част съм подготвен вече. Редакция: Опппсс май се минах с 13лв. току що прочетох на етикета: (не прилепва към полиетилен и силикон). Но довечера ще пробвам от изрезките да видим дали ще си купувам ново лепило утре. Ццццц срам.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	20150313_124816.jpg
Прегледи:      521
Размер:	62.9 KB
ID:	3713

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Основите не са полиетилен, няма страшно

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от asti Виж публикацията
    От една част съм подготвен вече. Редакция: Опппсс май се минах с 13лв. току що прочетох на етикета: (не прилепва към полиетилен и силикон). Но довечера ще пробвам от изрезките да видим дали ще си купувам ново лепило утре. Ццццц срам.
    Готов си напълно. Имам 5 различни пистолета, но основите лепя точно с такъв. Сега остава само да си сковеш и дъските за притискане( поне 10-ина бройки).

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013

Прикачен файл 3712
    Това са скоби за пневматичен такер с размер 32мм на RAIDER. Такерът ми също е на RAIDER и е вече на около 45 000 удара. Важно е да отбележа, че моите рамки са само липови и затова нямам проблем с целенето на средата. При иглолистния материал структурата на дървесината отклонява скобата и тя много често излиза под наклон( да се има предвид).

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Камен Крумов Виж публикацията
    Ако решиш да си дезинфекцираш старите вече "остъргани" пити това може да стане за няколко минути в парна восъкотопилка при температура не по-висока от 80 градуса Целзий. А от там обратно в кошера и този път градежа отнема много по-малко време на пчелите.
    Каква восъкотопилка ползваш,имали регулатор за температура или има друг начин за подържане на температурата до 80°.Аз пробвах в моята но ги деформира.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Каква восъкотопилка ползваш,имали регулатор за температура или има друг начин за подържане на температурата до 80°.Аз пробвах в моята но ги деформира.
    Восъкотопилката ми е на пара, събира около 25 - 30 пити и не може да вдигне повече от 96 градуса С. Купуваш си от магазин "Всичко по левче" термометър със сонда, която има кабелче и я мушкаш в обема на камерата. Стува около 4 лв. Чакаш да стане 75-80 градуса и спираш пароподаването.

Страница 14 от 40 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •