Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 396

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Ако го направите по описания по-долу от колегата ви начин, няма да имате никаъв проблем със здравината.
    Ясно. Попитах тъй като сега ще се чудя на кое да се спра дали на полиуретаново лепило или на спрея? Днес на обяд ще си купя едното от двата модела и през уикенда натискам основите. Подготвил съм 100 броя магазини сковани рамки на който да поставя основите. Тази вечер ще изрежа пластмасата която е предназначена за реборда. А за края на месеца още 100 корпусни и 50 плодникови ме чакат за поставяне на основи.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    А това какво е и откъде може да се вземе?

Прикачен файл 3712
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията

Прикачен файл 3712
    Колегата "Камен Крумов" дано не ми се разсърди че давам отговор, но ми изглеждат скоби за пневматичен такер. Забити със такъв в средата на летвите.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Еиии изрязах ги. Голяма борба беше чак мазол ми излезе от ножиците. Моите рамки са еглолисни и прочетох съвета ви. Мисля да си изрежа парчета фибран за протискане.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от asti Виж публикацията
    Еиии изрязах ги. Голяма борба беше чак мазол ми излезе от ножиците. Моите рамки са еглолисни и прочетох съвета ви. Мисля да си изрежа парчета фибран за протискане.
    Ама иначе си напорист. Да беше попитал как се изрязват, щеше да си спестиш болките :-))). Слагаш по 6-7 основи на работната маса и режеш с макетен нож. ;-)
    Колкото до фибрана, става, но няма да го има ефекта с притискането, а то е важно!!!

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Камен Крумов Виж публикацията
    Ама иначе си напорист. Да беше попитал как се изрязват, щеше да си спестиш болките :-))). Слагаш по 6-7 основи на работната маса и режеш с макетен нож. ;-)
    Колкото до фибрана, става, но няма да го има ефекта с притискането, а то е важно!!!
    По този въпрос ще измисля нещо в такъв случай. Ако в краен случай остана с фибрана ще ги правя по по-малко примерно по 5 бр. и ще ги притискам с нещо тежичко.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от asti Виж публикацията
    По този въпрос ще измисля нещо в такъв случай. Ако в краен случай остана с фибрана ще ги правя по по-малко примерно по 5 бр. и ще ги притискам с нещо тежичко.
    Като изработиш някоя и друга, направи снимки, да ги видим колко са хубави.
    Само да вмъкна, че дадан-блатовите Бургаски основи съществуват благодарение на мен. Две години се молех на Николай Христов да си направи матрица и да почне да ги произвежда, от сто кладенеца вода ми извади, накрая му обещах да купя първите 1000 бройки и той се предаде :-)))

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Камен Крумов Виж публикацията
    Жив и здрав да си колега от здраве и успехи да не се отървеш . Мазолите още ми седят и ме болят от миналите пластмаси който изрязвах. Вчера ми дойдоха новите 200 броя и ги нарязах за около 40-50 мин. със страничните неща който правих покрай това. Става лесно и бързо със макетния нож. И най ВАЖНОТО няма нови мазоли и болкааааааа. Поздрави.

Автор
    Регистриран
    01.01.2011
    Пчеларски район
    с.Средец и гр.Стара Загора
    Миналата година пробно използвах бургаските. 60-70% от основите който полвах бяха пластмасови, дадан, рут, магазинни, навсякъде ги пробвах.

За повечето неща съм доволен.

Няма зателване, лесни за монтаж, градят ги, никакви проблеми през годината, никакви проблеми при разпечатвне и центрофугиране, нямам проблеми и при зимуването на тях.

Тествах ги и на молец, малкия не ги наранява, но големия ги дупчи без проблем и се настанява между двата детайла. И пак пораженията са по-малко отколкото при восъчните.

Като цяло бях решил тази година да мина на 100% на такива, но при пролетния преглед се появи проблем който май ще ме откаже да ги ползвам в плодниците.

Бяха направили много и много-плътни мостове на горната летва там където са пластмасовите. При отделяне на питите и разъсване на мостовете се получава звук които доста ги дразни и стават агресивни което е проблем в този сезон, но това е по-малкия недостатък.

Глемия недостатък се появи при пити с запечатан и кристализирал мед (слънчоглед) с малки мостове и по-надоло по питата при итделянето а рамките не се късат моставете а дирекно се отделят пърчета от питата от оснавата и остават на съседната пита. Полужението е ужасно, особенно като има и пчели на питата. По-малки парчета от питата се откъсваха и при пити в които няма мед.

При някои получавало ли се е нещо подобно и намерено ло е решение на проблема?

Докато не го реша този проблем плодниците пак монават на восъчни основи. За пити от които ще се вади мед минавам на пластмасови, защото там няма недостатъци за сега а само предимства.
    Галин Койчев www.dogo-hunting.alle.bg

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Някой ме е изпреварил!
    Току що си го мислех точно какво да е. Имаш ли снимка отблизо на детайла?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •