Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 84 от 127 ПърваПърва ... 3474828384858694 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 831 до 840 от общо 1262
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Дамянов ,нима вярваш ,че само "те" са взели пари.Сигурно тези дето им ги " дават" само са гледали.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Дамянов ,нима вярваш ,че само "те" са взели пари.Сигурно тези дето им ги " дават" само са гледали.
    Лично...нямам съмнение, че всички по веригата лапат здраво, но не мога да твърдя нещо без доказателства.
    Както и да е...всичко ще излезе наяве все някога, а просто това което колегите правят е долно(ако е истина).
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
    ......Както писах няколко пъти - всички пчелари трябва да сме равни и да получаваме (ако изобщо дават нещо) по равно.
    Ето това е правилното разсъждение и аз се радвам, че го пише колега от Странджа. Ако ще има някакви компенсации за зимна смъртност, то тези компенсации трябва ДА СА РЕГЛАМЕНТИРАНИ кога се дават и при какви условия, и освен това трябва да важат за АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ПЧЕЛАРИ !!! Това е правилното, това е честното, това е справедливото .....

Не знам дали трябва да ви казвам, но има някакъв шанс нещата да се случат, и конфедерацията вече се е ангажирала да работи по проблема. Поради понятни причини засега предпочитаме това да си остане в тайна, но ако успеем - до края на април ще има законодателни промени, които ще регламентират помощите ЗА ВСИЧКИ ПЧЕЛАРИ при определени условия на висока зимна смъртност. Не ме питайте повече - нищо няма да ви кажа. Просто искам да знаете, че се работи по въпроса, и че има някакъв реален (макар и минимален) шанс за успех. Това го правим не заради Манол (пу, пу, пу - плюя си в пазвата), а заради тези Български пчелари, които въпреки положените от тях усилия имат висока зимна смъртност от НЕКОНТРОЛИРУЕМИ ОТ ТЯХ ФАКТОРИ. Ако успеем, парите няма да се дават лесно, но ще се дават СПРАВЕДЛИВО и то само на тези пчелари, които наистина се нуждаят от тях. Разни Маноловци и други подобни спекуланти отсега да знаят, че няма да ги огрее.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Всяка една държавна помощ веднага ще се изроди в пладнешки грабеж.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Бонев, тука изглежда не си прав - ако някой тръгне да гледа пчели само заради субсидиите, ето какво трябва да направи:
    1. Трябва да закупи колкото се може повече кошери по субсидиите, като в далаверата включи цялата си рода до девето коляно.
    2. Трябва да закупи колкото се може повече отводки по субсидиите, като в далаверата включи цялата си рода до девето коляно.
    3. С малко повече медийна активност и ораторски качества с популистки отенък трябва да успее да се сдобие с приза "Пчелар номер 1 на годината".
    4. Трябва "честно да получи" огромни суми по субсидиите, за да "популяризира" меда от неговия си регион. С тези пари може да си купи например нова лека кола или джип или пък да ходи на екскурзии в чужбина тогава, когато всъщност трябва да си стои при пчелите и да ги третира "биологично".
    5. Много е важно да има познат евродепутат от Страсбург, за да се показва с него по телевизията и да говори за личните си парични проблеми (пардон, за пчеларските проблеми на "всички" български пчелари).
    6. Многото на брой пчелни семейства могат да бъдат изоставени на произвола на съдбата. За какво да ги гледа и да се грижи за тях, след като всяка една година и без грижи получава по 35 EUR субсидия на всеки един биологичен кошер. Важното е да има голяма бройка "биологични" кошери - със или без семейства. Ако случайно дойде проверка - ами пускаме в кошерите по една шепичка живи пчели.
    7. Ако случайно семействата измрат - няма страшно. Надига се вой до небесата по всички медии с искане още веднъж в рамките на годината да се получат пари за това, че поради некадърност или безотговорност пчеларя си е уморил семействата.
    8. Ако държавата се дърпа и не иска да дава пари - организират се протести (родата до девето коляно) и се блокира някой важен международен път. Въобще - освен НАГЛОСТ и НАХАЛСТВО от арсенала с оръжия се вади и ИЗНУДВАНЕТО.

Всички прилики с действителни лица и събития са случайни.......

Важното за начинаещите пчелари е да знаят, че държавата ще им даде без пари кошери и пчелни семейства. След това всяка една божа година държавата ще им дава "биологична" печалба от 70 лева на кошер, ако нищо не правят. А ако запретнат ръкави и направят нещо (напр. да си уморят семействата), то тогава държавата още веднъж в рамките на годината ще им даде по още 70 лева на кошер. На най-активните се полага и нова лека кола (джип) за 100-200 хиляди лева, за да могат да обикалят региона си и да "популяризират" пчелния мед. А ако в тази далавера се включи цялата рода до 9-то коляно, то тогава дадения млад пчелар заради организационните си качества заслужава да бъде обявен за "Пчелар номер 1" и придобива правото да ходи безплатно в Страсбург и да се снима по медиите с разни евродепутати. Ето това са ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА в пчеларския бизнес в България и е много важно всеки един млад пчелар да ги знае и прилага на практика.
    То това с родата беше често явление при първите две пчеларски програми. Нали си спомняте как 10 минути след старта на програмата на някои места се оказваха обработени по няколко комплекта документи, още преди да е влязъл първият на опашката.После като изтекоха трите години по задължение, понеже се разбра, че преки субсидии няма да има, пазара се наводни със семейства закупени по програмите. Не бяха редки случаите, в които едни и същи кошери се заселваха по няколко пъти по програмата, но така и не изпролетяваха.
    Наливането на пари в пчеларството у нас досега по-скоро има негативен, отколкото позитивен ефект.
    Има и друго. Никой не е застрахован, че няма да го сполетят проблеми(болести) Дори и един мърляв пчелар да има наоколо, то тогава всички са в опасност. Дори и съвестно и професионално пчеларя да се грижи за семействата си, пак може да го сполети беда. Жал ми е за колегите от странджанския регион.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев Виж публикацията
    То това с родата беше често явление при първите две пчеларски програми. Нали си спомняте как 10 минути след старта на програмата на някои места се оказваха обработени по няколко комплекта документи, още преди да е влязъл първият на опашката.После като изтекоха трите години по задължение, понеже се разбра, че преки субсидии няма да има, пазара се наводни със семейства закупени по програмите. Не бяха редки случаите, в които едни и същи кошери се заселваха по няколко пъти по програмата, но така и не изпролетяваха.
    Наливането на пари в пчеларството у нас досега по-скоро има негативен, отколкото позитивен ефект.
    Има и друго. Никой не е застрахован, че няма да го сполетят проблеми(болести) Дори и един мърляв пчелар да има наоколо, то тогава всички са в опасност. Дори и съвестно и професионално пчеларя да се грижи за семействата си, пак може да го сполети беда. Жал ми е за колегите от странджанския регион.
    Колега Бонев след като си се убедил че от програмите се възползват само вождове и далавераджии защо не правиш опити парите да се дават на които вади мед, даваш 1000кг нати 1000лева ако искаш с тях си купи кошери или отвотки или лекарства.Наливането на пари в пчеларството досега показа че има ефект само за маикопроизводителите, напълниха страната с елитни маики които ако не ги сменят септември месец зимата са мортос. Дано да не бъркам но ти си един от тия дето правите програмите и можеш да съдеистваш.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Колега ханегем,разбрах че си загрижен за моята популярност и си започнал да копираш постовете ми от този форум за да ги разпространяваш в групата "Пчелин".Радвам се,че съм обект на такова внимание от ваша страна(тези които оплювате странджанските пчелари),но според мен би било правилно и аз да участвам във въпросните дебати при така създадената от теб ситуация.В противен случай,постъпката ти ми се струва,че ще е далеч от това да се нарече достойна,мъжка.Тъй като осъзнавам,че това ще продължи,поне те моля да споменеш,че съм млад пчелар с незначителен опит в отглеждането на пчели и моята практика не е меродавна за странджанския регион и пчеларите в него,както може би се опитваш да го представиш.Сигурно повече от десет пъти съм казвал,че опита ми с пчелите е нищожен в този форум - който иска да ги преброи.Поне веднъж колега ханегем,постъпи достойно.Аз като цяло се радвам на така развилата се ситуация,защото по този начин опознах по-добре определени хора,които смятах,че имат достойнство и чест.Те си знаят кои са.Хайде със здраве!
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Аз предлагам да приключим споровете по темата ВИСОКА СМЪРТНОСТ В СТРАНДЖА. Да, има я при някои пчелари, и я няма при други. Но проблема не е в смъртността. Нея я има не само в Странджа, но и в цялата страна. Има я не само тази година, но и през предишните години. Ще я има и в следващите години.

Проблемът е в ЕГОИСТИЧНОТО ОТНОШЕНИЕ на някои местни лидери - става въпрос за МАНОЛ. Ако разгледате неговите медийни изяви през предишните години, ще откриете само едно единствено нещо - ЕГОИЗЪМ, ЕГОИЗЪМ и пак ЕГОИЗЪМ. Всяка една негова медийна изява КРЕЩИ едно единствено нещо - ДАЙТЕ ПАРИ, ДАЙТЕ ПАРИ, ДАЙТЕ ПАРИ - на НАС, САМО НА НАС и на НИКОЙ ДРУГ. Манол е активен - признавам му го. Можеше да бъде идеалният национален лидер, ако използваше енергията си в правилната посока. И аз бих го подкрепил, както и всички пчелари в страната. Лошото обаче е, че тази енергия се използва в ЕГОИСТИЧНА ПОСОКА. Ей това не го одобрявам. Ако един пчелар-активист има лични проблеми, близко до ума е да се досети, че такива проблеми имат и други негови колеги. И ако насочи енергията си за разрешаване на проблемите на ВСИЧКИ ПЧЕЛАРИ, така той всъщност ще реши и собствените си проблеми.

Конфедерацията подхожда по коренно различен път. Да, активистите на конфедерацията също имат лични проблеми. Такива лични проблеми имат и всички членове или симпатизанти. Ами близко до ума е, че АКО СЕ ОБЕДИНИМ, ще имаме шанса да разрешим проблемите НА ВСИЧКИ ПЧЕЛАРИ, в това число и личните си проблеми. Жизнената енергия, която се влага за това разрешение, е сравнително малка в единичния човек (активист). Ако обаче обединим енергиите на МНОГО ПЧЕЛАРИ-АКТИВИСТИ, тогава МОЖЕМ ДА ПОСТИГНЕМ ЧУДЕСА.

Представете си какво чудо би се получило, ако всички враждуващи и егоистични местни лидери и активисти в България (а те са много) се пречупят, и вместо да преследват тесногръдите си лични интереси, успеят да се обединят, и да започнат да действуват СИНХРОННО. Тогава (и само тогава) силата ни ще стане огромна и с лекота ще надделее над деструктивните фактори. Ето това се опитваме да направим, създавайки конфедерацията. За съжаление обаче Маноловците в България все още не са се осъзнали, и благодарение на това Ганчовизма продължава да вирее и да процъфтява......

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията

Конфедерацията подхожда по коренно различен път. Да, активистите на конфедерацията също имат лични проблеми. Такива лични проблеми имат и всички членове или симпатизанти. Ами близко до ума е, че АКО СЕ ОБЕДИНИМ, ще имаме шанса да разрешим проблемите НА ВСИЧКИ ПЧЕЛАРИ, в това число и личните си проблеми. Жизнената енергия, която се влага за това разрешение, е сравнително малка в единичния човек (активист). Ако обаче обединим енергиите на МНОГО ПЧЕЛАРИ-АКТИВИСТИ, тогава МОЖЕМ ДА ПОСТИГНЕМ ЧУДЕСА.

Представете си какво чудо би се получило, ако всички враждуващи и егоистични местни лидери и активисти в България (а те са много) се пречупят, и вместо да преследват тесногръдите си лични интереси, успеят да се обединят, и да започнат да действуват СИНХРОННО. Тогава (и само тогава) силата ни ще стане огромна и с лекота ще надделее над деструктивните фактори. Ето това се опитваме да направим, създавайки конфедерацията. За съжаление обаче Маноловците в България все още не са се осъзнали, и благодарение на това Ганчовизма продължава да вирее и да процъфтява......
    Горещо се надявам написаното по горе да е искрено и да се споделя от всички членове на УС на Конфедерацията. Иска ми се да вярвам, че в такава светлина ще бъде и решението му на отправеното от нас предложение за активиране на работата по изграждане на единен електронен регистър за пчеларите и пчелините в България и съпътстващата я автоматична известителна система при третирането на обработваемите площи с химикали.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Не го правя по същата причина, по която не го правиш и ти. Аз не съм от тези дето правят програмите, но и дори да бях, то начина, по който предлагаш да се разпределят парите не бих го подкрепил. Първо защото пчеларите ще са още по-неравнопоставени и в облагодетелствано положение ще са само няколко богати на паша райони, а това в смисъла на закона си е дискриминация. Аз бих насочил финансирането в съвсем друга посока, но българския пчелар скоро няма да узрее за това.

Страница 84 от 127 ПърваПърва ... 3474828384858694 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •