Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 83 от 149 ПърваПърва ... 3373818283848593133 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 821 до 830 от общо 1485

Тема: ВАРОАТОЗА

jorors един колега зададе следния въпрос:

"колеги сега напролет с какво смятате да третирате за акара?"

И аз отговорих какво смятам аз. На теб какъв ти е проблема? Не мислиш ли, че си е моя работа дали да третирам и да ползвам строителна рамка. Не си спомнял да съм те карал, а и когото и да е било друг, да постъпва като мен.

П.с. После не се чудете че хората не споделят.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Колеги няма смисъл от дразги просто Юрий си каза неговият метод на третиране,друг казва неговия и т.н. На един ще му хареса даден метод друг ще го упрекне и така.И аз мисля,че не е правилно да не се третира пролет(поне един път контролно) ама човека така е решил ,пчелите са негови ако има проблем от това той пак ще си е негов така,че заяждането е излишно.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Аз мисля на пролет да третирам със мъглообразувателя - тимол и течен парафин. 3-4 пъти през 7 дни.

Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    Цитат Първоначално публикувано от asti Виж публикацията
    Аз мисля на пролет да третирам със мъглообразувателя - тимол и течен парафин. 3-4 пъти през 7 дни.
    Напиши моля те твоята рецепта.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от bobi mitrev Виж публикацията
    Напиши моля те твоята рецепта.
    70 грама тимол на 1 литър течен парафин. През водна баня да се разтопи тимола и третирам със мъглообразувателя.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    Колеги,прави ми впечатление,че много малко хора говорят тук за целогодишна биологична борба.Имам чувството,се цяло лято си отглеждате акарите а есента се чудите с какви химии да ги унищожите
    Практиката ми е такава/не я налагам,споделям/,сега като започне да цъфти джанката и трънката,слагам магазинна рамка с основа за градеж в плодника/ДБ/,докато запечатат търтеите в далака,изрязвам,изстисквам апералнила върху рамките пчелите видимо живват.Като сложа магазин,пускам плодникова през магазина/далака за восък/,не чакам да запечатат само осеменяване.

Потребител
    Регистриран
    03.06.2014
    не чакам да запечатат само осеменяване.[/QUOTE]

при това положение дали има достатъчно снесени яйца на акара,дали няма да се намали ефекта на строителната рамка?

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от petrov_ Виж публикацията
    не чакам да запечатат само осеменяване.

при това положение дали има достатъчно снесени яйца на акара,дали няма да се намали ефекта на строителната рамка?[/QUOTE]

Не колега,тук става въпрос за снасяне на неоплодени яйца от майката,акара снася непосредствено преди запечатването на пилото!

Далаците под магазинните пити в плодника оставям да запечатат/там е ефекта/. Ако има паша пълнят магазинната пита с мед,изрязвам далака поставям питата в магазина и на нейното място слагам нова с основа .
    Пускам през магазина плодникова за градеж/по правилно става/,ако сложиш в плодника може долните ъгли да се изградят с търтеви килийки .Ако има паша започват да пълнят новоизградената пита с мед и при топло време провисват в горната част и се развалят килийки.Затова тях ги махам по бирзо,не чакам да запечатат далака а евентуално само да го осемени майката.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от icofly Виж публикацията
    при това положение дали има достатъчно снесени яйца на акара,дали няма да се намали ефекта на строителната рамка?
    Не колега,тук става въпрос за снасяне на неоплодени яйца от майката,акара снася непосредствено преди запечатването на пилото!
    СЛЕД!!!
    Акара навлиза в килийката непосредствено преди нейното запечатване. Скрива се под храната на дъното и чака тя да бъде изконсумирана от личинката.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    Севлиевски
    Някой от вас колеги третирал ли е с лавандулово масло /олио/ чрез накапване.интересно ми е какъв би бил ефекта..
    Мисля да пробвам.

Страница 83 от 149 ПърваПърва ... 3373818283848593133 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •