Добър ден,предварително се извинявам,ако повтарям въпроса,но доста е изписано тук,опитах се да видя някой дали е писал преди мен по същата тема,само ,че не попаднах на нищо.Та,въпроса ми е следният...по принцип от години се занимавам със ДБ 10 и 12 рамки,но тази година,съм решил да вземам 100 кошера тип Лангстрот-Рут,изчел съъм всичката литература на която съм попаднал,гледал съм филмчета по темата и реших,че това е най-изгодния тип кошер поне за мен.Но,тъй като всичките 100 кошера,ще се пълнят със отводки (3 рамки с пило и 1 с мед) в края на май,тъй като годината ,както и миналата се очертава да е дъждовна и предпочетох да забавя малко нещата за да не се окаже ,че 50% от маиките на са се оплодили...искам да попитам,при силно подхранване с подбуда (Спрял съм се на АПИФОНДА) около 4-5 пъти на кошер смятам да дам...дали ще успее пчелата да запълни поне два корпуса,то е ясно ,че мед тая година няма да извадя,просто се притеснявам как ще презумуват.Благодаря Ви предварително колеги и ще чакам отговорите Ви!
![]()