Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 25 от 419 ПърваПърва ... 1523242526273575125 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 241 до 250 от общо 4190
    Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Стартовита не върши, а кое върши

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    Стартовита не върши, а кое върши
    И за мен стартовита не е добър. Протеинови питки + витамини е много по добър вариант.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Витамини ама какви

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Ха сега да видим кой е прав.При мен върши работа ,даже ограничавам даването до 5-6 пъти.Иначе ги гоня по дърветата.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ха сега да видим кой е прав.При мен върши работа ,даже ограничавам даването до 5-6 пъти.Иначе ги гоня по дърветата.
    Аз също съм доволен от стартовита. Преди 4-5 години 10 отводки направо ги изстрелях, че едвам прескочиха зимата. Преди 2 седмици във вторите питки /инвертиран захарен сироп + пудра захар/ добавих по 60 гр. прашец, 20 гр. сухо мляко и витамини. Резултата ще го видя след 3-4 дни.
    При направата на питки ми направи впечатление, че ако са прекалено сухи и се ронят пчелите им се мръщят и ги взимат по-бавно в сравнение с по-меките и полутечни. Важното е да се уцели границата, за да не се разтекат.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Станахме двама на двама.Ако задочно броя Матеев ,за сега печели стартовита.

Автор
    Регистриран
    07.10.2010
    Пчеларски район
    ДОБРИЧКА
    преди стартовита беше към 2 лева сега колко е и с какво са го подобрили извинявам се ама тия от примавет ни взеха за бълъци ли и варостопа го видгнаха двойно и за това пчеларите от странджа сега се чудят от къде им дойде защото като ги гледам май повечето ползват лентички

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Е как с лентички? Нали са био?
    Working....

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от enchev Виж публикацията
    преди стартовита беше към 2 лева сега колко е и с какво са го подобрили извинявам се ама тия от примавет ни взеха за бълъци ли и варостопа го видгнаха двойно и за това пчеларите от странджа сега се чудят от къде им дойде защото като ги гледам май повечето ползват лентички
    Е то ако ще си пишем за предивреме ,то Примавет издаваха и пращаха брошурка "здрава пчела".Пращаха и пратки с наложен платеж.А за цените и дозите през годините ,по -добре да не говорим.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    При направата на питки ми направи впечатление, че ако са прекалено сухи и се ронят пчелите им се мръщят и ги взимат по-бавно в сравнение с по-меките и полутечни. Важното е да се уцели границата, за да не се разтекат.
    Обикновенно и за това се добавя малко лимонена к-на (или нещо друго) - за да може захарта да се инвертира. Фагостстимулаторите във питката също увеличават консумацията й двойно! Ако питките са направени както трябва, твърдостта им не трябва да има отношение към усвояването им от пчелите.

Иначе питките е най-добре да са като камък!!!!! (всъщност малко хиперболизирам, но правилната консистенция е като пластелин) и то след като са престояли няколко часа на лятното слънце (все пак при мен най-много вървят лятото). А пък полутечните питки.... мерси, ползвайте си ги със здраве.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 25 от 419 ПърваПърва ... 1523242526273575125 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •