Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 69 от 239 ПърваПърва ... 1959676869707179119169 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 681 до 690 от общо 2387
    Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Колеги, синът на Манол Тодоров - Стоян Тодоров преди 2 часа във Фейсбук група "Пчелин" написа ясно и точно причините за смъртността - вароатоза и нозематоза - апис и церана! Интерпретациите ги оставям на вас - моето становище го знаете!

Исках да копирам неговия пост, но....този юнак го е изтрил! Доволен съм - това още веднъж потвърждава моята теза!
    Нищо не потварждава г-н Х ,защото до момента е ясно само силното опаразитяване на семействата не и нозематозата и в двете и форми,защото няма излязли проби.И ако го е казал ,то той е изразил комплексно мнение ,а тази интерпретация за категоричноста на проблема си е от ТЕБ.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Колега Pavel_Bs, тук няма личностен конфликт! Аз не познавам този човек, а поведението му през последните дни ме кара да си мисля, че въобще не желая да го познавам! Синът му ясно написа, че причините за тази смъртност са вароатоза и нозематоза - апис и церана! Аз питам само там ли има проблем с тези причини за смъртност? Само в Царево, Поморие и Малко Търново ли за отпадналите семейства трябва да се получат по 70-80 лв.? И защо един регионален "проблем" някой се опитва да го направи национален? Смъртността от вароатоза и нозематоза се дължи на пчеларски грешки и нищо повече...Играта на Маноловата група е съвсем друга и прозрачна! В момента има пари във фонд "Бедствия" с които е възможно да се компенсират загубите на колеги пчелари пострадали от наводненията миналото лято и тази година. И....юнаците веднага се наредиха. Това е изключително грозно и неморално - да осребриш собственото си безхаберие и нехайство за сметка и на гърба на действително пострадалите! И не приемам глупавите изказвания на разни тънкопишковци, че аз съм злобен и завистлив човек, който се радва на нечие страдание. Напротив - ежедневно съм съпричастен със страданията на много хора и то от много по-сериозно естество. Такава ми е работата и за това съм учил. Но няма да се оставя да ме правят на глупак мен и обществото ни необразовани и прости хора, достигнали в развитието си да бъдат "нежни репортерки"на евродепутат и да вадят дивиденти от една такава "отговорна мисия"!
    Working....

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Като влязат вьв форума 16-17 годишни и най-напред започнат да пишат в темата "пчеларството като бизнес" и започнат да смятат колко се изкарва от 30,50,100 кошера, моля ви се обяснете им, че пчелари с 50 годишен стаж нямат пукната пара да си покрият смьртността а чакат на дьржавата за 80 лв.
    Проблема си е изцяло техен, щом разчитат на държавата! Както във всеки един друг сектор - постоянно има отказващи се и фалиращи фирми, а в същото време - новожелаещи да навлезнат и да се занимават с този вид бизнес. Междувременно, намирайки се в едно и също поприще, има едни които просперират и такива, които едвам свързват двата края и фалират! Както и във всеки друг бизнес, ако не се стремиш да си експерт и перфекционист в това което вършиш и винаги да си най-добрия, с две думи - ако не си на върха на вълната, лесно подводния вихър може да те затъркаля по морското дъно, да те очука и да се нагълташ с вода.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Играта на Маноловата група е съвсем друга и прозрачна! В момента има пари във фонд "Бедствия" с които е възможно да се компенсират загубите на колеги пчелари пострадали от наводненията миналото лято и тази година. И....юнаците веднага се наредиха.
    И от другаде съм чувал това твърдение. Наистина ли Манол си е бил уредил загубите му да бъдат компенсирани като "отнесени от водата" или пострадали от "поледица" ???
    Май май тука ми намирисва, че трябва да се намесят "ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА", щото май само те вършат някава работа в тая държава.

И за да не си помисли някой погрешно, че злобея и завиждам - аз не съм против това някой да печели пари и да прави бизнес! Аз съм ПРОТИВ това някой да вземе едни милиарди от КТБ, щото на практика тези пари били "ничии". Съжалявам всеки, който разсъждава и приема подобно поведение за нормално!
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Заслужил Автор
    Регистриран
    08.02.2014
    защо говорите само за този манол има ли други хора пострадали да си кажат имената ако няма да се направи анти реклама по медиите и да му се отрежат крилата и главата

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Проблема си е изцяло техен, щом разчитат на държавата! Както във всеки един друг сектор - постоянно има отказващи се и фалиращи фирми, а в същото време - новожелаещи да навлезнат и да се занимават с този вид бизнес. Междувременно, намирайки се в едно и също поприще, има едни които просперират и такива, които едвам свързват двата края и фалират! Както и във всеки друг бизнес, ако не се стремиш да си експерт и перфекционист в това което вършиш и винаги да си най-добрия, с две думи - ако не си на върха на вълната, лесно подводния вихър може да те затъркаля по морското дъно, да те очука и да се нагълташ с вода.
    Прав си да. Но според мен проблема е справедливостта и затова темата се нажежи. Без да засягам колеги говоря принципно и питам къде е справедливостта тези с 20, 30, 40 % смъртност да се бръкнат и да поемат щетите от себе си а тези с 80, 100 % да застанат с едни табелки на площада и да искат компенсация.
    Ами тогава всички да грабваме табелките и да не ни пука за четене, третиране, подхранване що пари и труд ще спестим.
    Нямам нищо против колегите и много им съчуствам, предполагам какво им е. Вчера констатирах 2 кошера загуба и цял ден съм в депресия какво остава за повече.
    Преди 3,4 години когато ми мина нозематозата през пчелина имах 30% загуби, но никой нищо не ми е плащал. Това е част от играта и майката му е като паднеш после да станеш а не да казваш аз 50 години съм пчелар дайте сега да ме компенсирате и в същото време на заден фон да се вижда Land Cruisera.
    Винаги може по-добре.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Както писах и в другия си коментар - за всички нас е важно да се разбере на какво се дължи това.Аз смятам,че ВСИЧКИ пчелари би трябвало да обявяват загубите си,но това не се прави поради една или друга причина.Ако трябва да се подпомага сектора,това трябва да бъде за ВСИЧКИ.Не съм се захванал с пчели,заради очакванията си към държавата.Всеки с подобни намерения,рано или късно ще си отече в канала.Ситуацията е сложна и не е правилно да се подхожда по този начин.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Един файтон пострадали се явиха на мегдана, не видя ли ги в репортажа? Манол, Костадин Лалов и още един Смърф - със сигурност, другите вероятно са "съпричастни"! Що пък да не се наредят на софрата, щом са поканени....може и нещо да гризнат!
    Working....

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов Виж публикацията
    Нищо не потварждава г-н Х ,защото до момента е ясно само силното опаразитяване на семействата не и нозематозата и в двете и форми,защото няма излязли проби.И ако го е казал ,то той е изразил комплексно мнение ,а тази интерпретация за категоричноста на проблема си е от ТЕБ.
    Интересно е поведението на пострадалите от силното опаразитяване на семействата ,дори и само това да е то не е настъпило внезапно , сега виждате пораженията къде бяхте август месец защо не третирахте ,защо не проверихте как сте с акара септември ,или бяхте на фестивала на мановия мед ,рекламата е хубаво нещо обаче трябва и продукция.Иначе много бързо вдигнахте шум , стана и медии звезда трябваше преди да ревете да потърсите причината във вас ,акара не е природно бедствие и вместо да ходите да се жалвате запрятаите ракави.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Август ходят по екскурзии, а след това им започват фестивалите - нямат време...Февруари и март обаче много тичат - по телевизиите!
    Working....

Страница 69 от 239 ПърваПърва ... 1959676869707179119169 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •