Колега Pavel_Bs, тук няма личностен конфликт! Аз не познавам този човек, а поведението му през последните дни ме кара да си мисля, че въобще не желая да го познавам! Синът му ясно написа, че причините за тази смъртност са вароатоза и нозематоза - апис и церана! Аз питам само там ли има проблем с тези причини за смъртност? Само в Царево, Поморие и Малко Търново ли за отпадналите семейства трябва да се получат по 70-80 лв.? И защо един регионален "проблем" някой се опитва да го направи национален? Смъртността от вароатоза и нозематоза се дължи на пчеларски грешки и нищо повече...Играта на Маноловата група е съвсем друга и прозрачна! В момента има пари във фонд "Бедствия" с които е възможно да се компенсират загубите на колеги пчелари пострадали от наводненията миналото лято и тази година. И....юнаците веднага се наредиха. Това е изключително грозно и неморално - да осребриш собственото си безхаберие и нехайство за сметка и на гърба на действително пострадалите! И не приемам глупавите изказвания на разни тънкопишковци, че аз съм злобен и завистлив човек, който се радва на нечие страдание. Напротив - ежедневно съм съпричастен със страданията на много хора и то от много по-сериозно естество. Такава ми е работата и за това съм учил. Но няма да се оставя да ме правят на глупак мен и обществото ни необразовани и прости хора, достигнали в развитието си да бъдат "нежни репортерки"на евродепутат и да вадят дивиденти от една такава "отговорна мисия"!