Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 19 от 37 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 181 до 190 от общо 363
    Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    [QUOTE=Mateev;53335]
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    ...... Имам малък въпрос относно ВРЕМЕТО което губи всеки един пчелар на пчелина.Вие го оценявате на ,,поне по 5 лв./ч." Вие плащате ли поне по толкова на вашите пчелари? Защото простата сметка дава следното– 10ч. .5лв.=50лв. .30д.=1500лв заплата/ раб.ден на пчеларя е ненормиран,затова слагам средно 10ч./Че това за Габрово е депутатска заплата .........QUOTE]

Да, наистина плащам 4-6 лева на час на моите пчелари в зависимост от знанията, опита и от това дали е работник или началник. И ако един човек наистина ми работи 30 дена по 10 часа на ден, наистина ще вземе 1500 лева. А когато работи само 22 дена по 8 часа, тогава ще вземе 600-800 лева. Миналата година по време на сезона много пъти съм ги молил работниците да работят по повече от 8 часа (това става само доброволно) и когато са се съгласявали, са го правили. И наистина е имало месеци, в които някои хора са вземали по 1200 лева, че и нагоре.
    Благодаря за отговора,г–н Матеев!Ценя конкретността и вярвам в написаното от Вас.Но остава неясно, как в сезона,при 2 пчелина с по 1000 кошера,роевия нагон се усеща във въздуха,пчеларя/ите си взема шапката в 17.00 ч. и си тръгва,а Вие оставяте сам на пчелина за да приберете някой и друг излязъл рой.Нелогично и необяснимо ,плюс това им се молите да останат.Законодателят е предвидил и затова има ненормиран работен ден.Това определение ти развързва ръцете за всякакви комбинации.Но се полага и съответното заплащане.Относно Вашият пост#167–Без пари работя/помагам/ САМО НА ПРИЯТЕЛИ.Труда не ми е безплатен,но времето не е решаващо за неговата цена.Вашите виждания са пречупени през призмата за бързо,първоначално натрупване на капитали,на каквато и да е цена,откъдето идва и различието в МИСЛЕНЕТО ни.ПРОСТО ИМАМЕ РАЗЛИЧНА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА. Ако прецените ,че написаното е спам,изтрийте поста.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    И понеже написаното е извън темата "спам" истинския модератор би го преместил на подходящото място или при интерес и от други колеги би отворил и тема за обсъждането му.
    А това е вече в темата за модераторите , но ...
    че после да ме обвинявате в разни деяния
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Малко информация:
    Добавките за пчели не трябва да имат манган, а доста голяма част от тях имат и то не в малки количества. Тези добавки са за всичко друго, не не и за пчели!
    Мангана кара пчелите да излязат за нектар по-млади, а това скъсява живота им много. Не само, че събират по-малко мед, но и пчелите стават по-агресивни.
    Ето защо доста от добавките не са за пчели, а за разни бозайници. И доста от тях съдържат и селен, а той е отровен за пчелите.

J Exp Biol-2004-Ben-Shahar-3281-8.pdf
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Вчера разглеждах това http://pchelar.com/node/775
    Не съм фен на добавките и не разбирам от тях, но ми се стори доста интересно. За съжаление тук няма снимка не етикета за да може да се прочете съдържанието, но съм чел само пложителни отзиви от използването на на "неутрализаирана" бирена мая. Днес ако минавам през магазина ще помоля да качат опис на съдържанието или снимка от близо.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    http://apteka.framar.bg/30062650/%D0...BE%D0%BC%D0%B0

В тая има манган и то не малко.

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Пост 120 в тази тема:http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=432&page=12 - състав.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    В румънската мая има манган и селен,освен това някои от минералите са в милиграми други в проценти, което ми се струва некоректно и сякаш е разредена 10 пъти .

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    А цената от 5.50 лв не ви ли смущава. Деактивирана бирена мая се продава в една друга фирма, имаше линк вьв форума на цена 20 лв за килограм.
    Винаги може по-добре.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Вчера разглеждах това http://pchelar.com/node/775
    Не съм фен на добавките и не разбирам от тях, но ми се стори доста интересно. За съжаление тук няма снимка не етикета за да може да се прочете съдържанието, но съм чел само пложителни отзиви от използването на на "неутрализаирана" бирена мая. Днес ако минавам през магазина ще помоля да качат опис на съдържанието или снимка от близо.
    Колегата pojara го е качил.
    http://pchelari.com/forum/showthread...ll=1#post55972

Виж му срока на годност

Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    А цената от 5.50 лв не ви ли смущава. Деактивирана бирена мая се продава в една друга фирма, имаше линк вьв форума на цена 20 лв за килограм.
    Не!

Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    В румънската мая има манган и селен,освен това някои от минералите са в милиграми други в проценти, което ми се струва некоректно и сякаш е разредена 10 пъти .
    Нормално, все пак това не е правено за пчели. Не знам дали е разредено, но описанието е преписвано от някъде и няма как да съдържа това което пише.
    "14 минерала, 16 аминокиселини, 17 витамина" - сметни ги и кажи дали ти излизат. Аз не мога да ги изкарам дори и да сметна различните форми.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник

Нормално, все пак това не е правено за пчели. Не знам дали е разредено, но описанието е преписвано от някъде и няма как да съдържа това което пише.
    "14 минерала, 16 аминокиселини, 17 витамина" - сметни ги и кажи дали ти излизат. Аз не мога да ги изкарам дори и да сметна различните форми.[/QUOTE]
    Ще те замерят с камъни търговците като те видят в магазините!

Страница 19 от 37 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •