Е ти не каза най-важното. Имаше ли пълнен заяк?
А иначе по темата. Не те разбрах с колко зайки ще пчеларств..., опс - зайчарстваш? Ако сега всичко е наред, приплодите /зайчетата/ ще са готови за клане точно в жегите... Тия двете "свенливите" според мен ги пусни около 8 март или средата на март, техните зайци ще са перфектни в края на лятото. А първите зайки, пак казвам ако всичко е наред, ги нагласи пак да се обебят някъде около или след Гергьовден. Така за есенните празници - градски панаири и селски сборове - ще имаш хубава стока.
Аз моята схема така съм си я ориентирал от много години - по празниците и летните жеги. Зимните озайчвания ги глася от около Нова година до към Петльовден, нааай-късно Зарезан. Приплодът е напълно готов преди Горещниците. Пролетните озайчвания, от Великден докъмто Гергьовден, така зайчетата са укрепнали вече преди Горещниците и цяло лято си караме на клонак и квото падне, пък на есен - с песен.