Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 385

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    С ръцете.Целта е останалите да бъдат кърмени обилно.Все пак това е поколението от което избирам бъдещите майки.

Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    С ръцете.Целта е останалите да бъдат кърмени обилно.Все пак това е поколението от което избирам бъдещите майки.
    Пак да питам,като ги махнеш с ръцете какво ги правиш, убиваш ли ги на друга майка ли ги слагаш.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Хвърлям ги на кокошките или прасетата. Това ли искаш да чуеш.

Наблюдател
    Регистриран
    05.06.2014
    Мисля че, Росен Младенов съвсем резонен въпрос зададе ..убиваш ли ги?...на друга майка ли ги слагаш?. Аз също не разбрах в крайна сметка какво става с тези зайчета...но както и да . Жив и здрави!
    Когато искаш нещо,което не си имал--трябва да направиш нещо,което никога не си правил!

Потребител
    Регистриран
    03.08.2012
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Какво да ги направи бре колега? Да им дава от него ли да бозаят или под козата да ги сложи????? Това е една масова практика в зайцевъдството ....за който незнае

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Е айде чак пък масова? По книжките пише че зайката спокойно отглежда толкова зайчета, колкото са и цицките. Това даже е и здравословно за нея. Само на първескинята е редно да се намалят с 1-2. Ся, опитния зайцевъд ако си селектира майчината линия по млечност, не виждам проблем да оставя колкото си е родила. Хубаво е разбира се две или три майки да се озайчат едновременно в рамките на 2-3 дена и ако някоя е с по-малка бройка пък се е доказала че ги изхранва добре и да и се прехвърли някой мъник. Аз лично не махам зайчета, а прехвърлям само по необходимост - ако някоя е с много малко и досега проблеми никакви в това отношение.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Е айде чак пък масова? По книжките пише че зайката спокойно отглежда толкова зайчета, колкото са и цицките. Това даже е и здравословно за нея. Само на първескинята е редно да се намалят с 1-2. Ся, опитния зайцевъд ако си селектира майчината линия по млечност, не виждам проблем да оставя колкото си е родила. Хубаво е разбира се две или три майки да се озайчат едновременно в рамките на 2-3 дена и ако някоя е с по-малка бройка пък се е доказала че ги изхранва добре и да и се прехвърли някой мъник. Аз лично не махам зайчета, а прехвърлям само по необходимост - ако някоя е с много малко и досега проблеми никакви в това отношение.

Наборе,обикновено по това време(септември) всичко из двора е пълно със зайци.Та 20-30 зайчета по малко.....Както и да е,това приключи преди 5 години.

Боли ме дедовия на какво ги хвърляш.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •