Твърдо ДА за регистрацията !!! Не може всички да мрънкаме че нищо не било на ред , а когато трябва да покажеме ред с действията си да не го правиме . Лош или добър всеки закон трябва да се спазва .
ДА
НЕ, но мисля тази година да се регистрирам.
Твърдо НЕ. Никога няма да се регистрирам.
Твърдо ДА за регистрацията !!! Не може всички да мрънкаме че нищо не било на ред , а когато трябва да покажеме ред с действията си да не го правиме . Лош или добър всеки закон трябва да се спазва .
Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper
Преди Нова година общинския ветеринар ми каза, че излязла нова наредба за регистриране на животновъден обект./или е променена старата-не разбрах точно/. Има ли запознати по въпроса? И друго да питам- ако си направя втори ЖО на мой имот с 1 кошер постоянно в него а през годината карам на подвижно още Н броя, проблем ли е. И как стоят документално нещата?
Наредба № 10 от 1 април 2015 г. за условията за регистрация и реда за идентификация на пчелните семейства
http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMa...45?idMat=93548
От 1995г. до 2014г. работих за БАБХ отначало когато започна регистрацията във ВетИС на БАБХ беше много лесно и ветеринарите почти се молеха на стопаните да се регистрират говоря за хора отглеждащи крави , свине, овце сега обаче е доста по трудно например обора трябва да има акт 16 и ред други условия. За момента по отношение на пчеларите процедурата е доста лесна и за почти никакви пари но ако стане като при стопаните отглеждащи селскостопански животни за хората желаещи да се регистриат може би сега е момента. Лично аз не съм въпреки че работя към лицензиран вет. лекар. Може би от мързел може би от генно наследство от 500г. че склонена глава сабя не я сече.Ако няма жалби ако няма адмистративни сгради като училища и детски градини в близост до пчелина ако няма заразни заболявания в населеното място на пчелина имаше и отстояние от майкопроизводителите проблеми няма.
Този пост е редактиран от Георги 1974; 05.01.2016 в 20:20.
Един човек не го направи.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))