Годините отговарят на това което имам като идея кога са използвани. Значи тези скоби са забивани на ръка, а не с такер. Това което имам сякаш е забивано с машина защото е доста точно, а и така са дошли - готови сглобени и обтелени. Все някъде в България са правени, но на кашона нямаше надписи(или поне не съм ги видял).
Сега пробвах да извадя скобите от дървото и няма как да излезе това нещо. Няма как скобата да излезе преди да се скъса питата или телта. Скобата е дълга 12мм.
Преди няколко дни ме светнаха, че това което се използва за обтелване е тел неръжд., но е най-скапаната. Тази тел изобщо не е за такива цели и тя няма нужните качества и това е причината да се отпуска с времето. Няма как на тази цена да бъде друго. Още не съм опрял до телта, но като и дойде времето...
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Чичото от клипа в пост 153 е ясно че не бърза, но ако слага летвата по която кове пирончетата върху специален поансон /или матрица, инженерите да казват/, ще спестява по 15ина секунди на рамка. От закривяването.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
По този начин според мен не може да се направят теловете в една равнина.
В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))