Като си толкова умен и печен ,защо не го постнеш на български.Обясни също за да разбера ,как става баланса на практика.И адаптирането.
Като си толкова умен и печен ,защо не го постнеш на български.Обясни също за да разбера ,как става баланса на практика.И адаптирането.
Това ти го твърдиш, аз не го твърдя. Но благодаря все пак. Аз ако знаех как става баланса и ти го обясня буква по буква то ти ще го приложиш буква по буква и утре когато нещо при теб се промени а при мен не, то вече и аз няма да мога да ти бъда полезен. Както казва колегата jordanov:
Когато загубиш 100 кошера и разбереш защо си ги загубил ще си извървял част от пътя. Аз също съм го вървял.Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Когато направиш кошери от фибран и кълвачите ги унищожат ще си извървял част от пътя.
.......
.......
П.С.
И като добавка в кошера съществуват около 8 000 микроби, 107 вида плесени, 81 вида дрожди, 29 вида бактерии. Като пчелата посредством меда и прополиса може да поддтиска или стимулира едни или други в зависимост от временните й нужди.Някои плесени и бактерии произвеждат антимикотично съединение, което атакува варовитото пило. Гъбата, която причинява каменно пило убива нозема. Лечението на нозема (Fumidil) е токсин произведен от гъбички а гъбичките на варовитото пило убиват Европейския гнилец. Бързо става ясно, че има баланс, който трябва да съществува между всички тези организми (включително пчелите), като всички те се подкрепят и защитават един друг. Как употребата на антибиотици, фунгициди, етерични масла, органофосфати, пиретроиди а дори и рафинирана захар, изкуствени поленови добавки и високо фруктозен царевичен сироп ще засегнат тези сложни баланси в кошера? Може ли такива отношения да оцелеят при такава намеса? Какви са последствията?
Айде сега дай идеи как да не нарушим баланса?
Винаги може по-добре.
Много полезно.Когато загубя 100 кошера ,може изобщо да не вървя повече.Защо трябва да ми се случва? Само за да не сте сами в бедата ли.Колегата също май не иска да обясни.Когато нямате ясни отговори за такива ,като мен поне не пишете с недомлъвки.Пазете си тайните и си пишете на лични.
Рамките максимум 5-6 години, основите максимум 3 години.
Толкова много проблеми отпадат само с тази практика.
А ако и восъка е чист, а не батака дето го правят на основи...ехеее
Но аз съм тъп и к'во ли разбирам...
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Да точно така ,дописвайте си по три пъти постовете ,пропускайте въпросите ,слагайте си пръсчета ,то все някой нещо ще разбере.Ето аз разбрах, че при мен няма синдром на празния кошер ,щом пчелите ми налитат да крадът избягалите семейства.
Със сигурност и аз съм много тъп, щом като се пробвам с Японска тръвна, в която няма рамки и восъчни основи направени от восък пълен с пестициди.
Японската тръвна е жива /да чукам на дърво/, без да е подхранвана, никакви лекарства не са давани, никакви прегледи. Няма вароатоза, засега. Малък подмор, и жужат като здрави. Облитали са се.
Нарочно съм я направил така, че да не може да се подхранва. В противен случай, нямаше да се сдържа и щях да й "помагам".
Трябва да се открие нова тема "пчеларска психика при подпомагането на пчелите".
Поздрави и успех на всички през новата година.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))