Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1262

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Добре де колеги,нека си зададем въпроса - с какво е по-особенна Странджата,защо тази смъртност стана ежегодна?Аз съм новобранец,но има опитни пчелари,които са се сблъсквали от години с това и би трябвало да имат някакво обяснение за случващото се.Изминалата година имаше много акар - източник на вируси и други,късно пило провокирано от обилните валежи - амортизация на зимните пчели.Представям си,ако имаше късна мана в плодниците...не,че тя е толкова фактор,но би провокирала ноземата,още повече в комбинация с другите два фактора.Така като гледам,положението се влошава всяка година и скоро можем да станем свидетели на "перфектната буря" - всички предразполагащи фактори за 100% смъртност.Лабораториите не са ли изолирали някакви причинители досега?
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Колегата Лалов малко се е засегнал ,за това което писах за Манол ,но още есента го питах дали са правили изследване.Нарочно пуснах клипа ,защото нещата се повтарят според мен.Резултатите тогава са показали нозематоза и вароатоза.В клип Ботев твърди ,че проблема при него е от отравяне ,при пръскане.Не вярвам колегите да не са провели профилактика.Ще е интересно някой да сподели за сегашните проби.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Не се засягам ,просто съм за това да не се пишат недотам или неверни неща.Колкото до пробите НЯМА дадена такава за есен-зима 2014-2015,на 20.02 -петък ще дойде комисия ,ще се вземат проби и оценка на % смъртност.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •