Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 75 от 127 ПърваПърва ... 2565737475767785125 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 741 до 750 от общо 1262
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    И аз имам няколко изчезнали.Ти на какво го отдаваш?

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Бре ,бре , лошо!!
    ....Май се повтаря. https://www.youtube.com/watch?v=QpUx9AF4z1M
    Да продължават да третират с лентички(както е видно от клипчето), и да си остават само със "знаенето" от есента за нозематозата - ами, че да вземат предварителни мерки с превантивни третирания(срещу нозаматозата)...

Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Новината е на една годинка
    Радо не си актуален не е на годинка а е от тази година. И си е напълно вярна но на чужд гръб и 100 тояги се малко така че може да се посмеем нали .... Има нацяло поразени пчелини има и такива с 50-60 % смъртност до колкото съм запознат са ходили да вземат някакви проби ... Ситуацията е като миналата година само че тази година е в пъти по големи мащаби
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    [QUOTE=ch.atanasov;55727]А стига ве .Направо се изприщих. Ама като се замислих и дуго ,той Манол май гледа пчели още от забавачката.[/QUO
    Какво има да се втрещяваш,септември нали ви го прогнозирах,колкото до забавачката да от тогава гледа пчели.TE]

Ехее.Манол стигнал чак до Страсбург. tarty вярно ли е това за смъртноста?
    Манол има отрита пътека до там от доста години-неможеш го стигна.
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Да продължават да третират с лентички(както е видно от клипчето), и да си остават само със "знаенето" от есента за нозематозата - ами, че да вземат предварителни мерки с превантивни третирания(срещу нозаматозата)...
    Искрене клипа е от две години точно ,а лентичките са в пчелина на двугодишен пчелар-което е без значение (като се замислиш),и нали не мислиш,че предварителните мерки само ти ги прилагаш.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Янев, случайно знаеш ли какви са напълно опразнените пчелини. С до 10-15 кошера или с десетки, до стотици кошери?

Юри с повече от 10-15 кошера са, то там има малко пчелини с по 10-15 кошера повечето са с около 100 семейства но Лалов ще даде по подробна информация
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    И аз имам няколко изчезнали.Ти на какво го отдаваш?
    Незнам,аз нямам изчезнали като при другите.Манол е взимал проби но незнам какво са показали.Ако Лалов има повече инфо да сподели.Даже чух ,че и Ботьо прибира празни рамки а той е в Бургас,но може да са ме подвели.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Добре де колеги,нека си зададем въпроса - с какво е по-особенна Странджата,защо тази смъртност стана ежегодна?Аз съм новобранец,но има опитни пчелари,които са се сблъсквали от години с това и би трябвало да имат някакво обяснение за случващото се.Изминалата година имаше много акар - източник на вируси и други,късно пило провокирано от обилните валежи - амортизация на зимните пчели.Представям си,ако имаше късна мана в плодниците...не,че тя е толкова фактор,но би провокирала ноземата,още повече в комбинация с другите два фактора.Така като гледам,положението се влошава всяка година и скоро можем да станем свидетели на "перфектната буря" - всички предразполагащи фактори за 100% смъртност.Лабораториите не са ли изолирали някакви причинители досега?
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов Виж публикацията
    Искрене клипа е от две години точно ,а лентичките са в пчелина на двугодишен пчелар-което е без значение (като се замислиш),и нали не мислиш,че предварителните мерки само ти ги прилагаш.
    То, това за лентичките е до разбиранията и схващанията на индивида въобще за ценностите в живота, въобще няма нищо общо нито с пчеларският стаж, а още по-малко пък и с бюджета...
    А, това за превантивните мерки го казах, на база това което чух от клипа, че са знаели от есента, но "не са взели съвсем достатъчни мерки"...

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Колегата Лалов малко се е засегнал ,за това което писах за Манол ,но още есента го питах дали са правили изследване.Нарочно пуснах клипа ,защото нещата се повтарят според мен.Резултатите тогава са показали нозематоза и вароатоза.В клип Ботев твърди ,че проблема при него е от отравяне ,при пръскане.Не вярвам колегите да не са провели профилактика.Ще е интересно някой да сподели за сегашните проби.

Страница 75 от 127 ПърваПърва ... 2565737475767785125 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •