Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 117

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    15.02.2015
    Прочетох Темата но имам няколко въпроса на който неможах да си отговоря.
    Какви за предимствата и недостатъците при регистрация на кошери и ставане на земеделски производител.
    И относно оградата и базата за вадене на мед.Пчелинът ми е на горски фонд и няма как да докарам топла вода или да го заоградя защото е ловен район.А относно хората който ще го оглеждат от Областна агенция по безопасност на храните ли са или само ветеринар.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Stiliqn Виж публикацията
    Прочетох Темата но имам няколко въпроса на който неможах да си отговоря.
    Какви за предимствата и недостатъците при регистрация на кошери и ставане на земеделски производител.
    И относно оградата и базата за вадене на мед.Пчелинът ми е на горски фонд и няма как да докарам топла вода или да го заоградя защото е ловен район.А относно хората който ще го оглеждат от Областна агенция по безопасност на храните ли са или само ветеринар.
    Зависи какво искаш да постигнеш като краен резултат, колко кошера имаш и т.н.
    За регистрация на пчелина:
    Най-общо казано, предимствата са, че ако пръскат в района ще те предупредят (или поне би трябвало), ако някой се оплаче, че му пречат (жилят) пчелите ти няма да те глобят, защото си легален пред държавата, друго особено предимство не се сещам.
    Недостатъците са 20 лева за регистрация (до 100 семейства, за над 100 по 10ст. на семейство)и 2 дни разкарване от Общината до областната БАБХ и обратно.
    За земеделски производител, според мен има смисъл да се регистрираш ако си изкарваш прехраната с това или играеш по евро програмите. За любителско отглеждане на 10-50 семейства според мен няма смисъл от регистрация.
    По третия ти въпрос:
    На книга трябва да дойдат и от двете подразделения да прегледат мястото, разположението на кошерите, дали са спазени всички законови изисквания за разположение на пчелина и кошерите в него и т.н., че даже и кмета на населеното място трябва да дойде през декември да направи преброяване на кошерите . На практика (поне при мен) никой не дойде и всичко се случи само по документи.
    Относно оградата:
    Не можеш да оградиш горски фонд, но мисля че можеш да поставиш временна постройка (подвижна барачка), но за това трябва да прочетеш или да се изкажат компетентни, защото говоря нпо спомен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Колеги ,преди години плащах някаква символична сума на горското.Сега плащате ли нещо?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •