Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 65

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от acolov Виж публикацията
    Здравей колега.Аз си купих от Козлодуй,същите са като на колегата Желязков.Стават за осмаци и преградна дъска.Ползвам ги от две години и съм доволен.Преди време питах в сайта и показвах снимки.Преработката не е трудна.Когато ги стеснявах оставях място за заковаване на летви за рамките.Не съм ползвал оберфреза.
    Колега нямам фреза и мисля да ги накова като теб, с летви на които да лягат рамките.Но остава по голямо разстояние под питите,при теб правят ли далаци?Говоря за ДБ.пита

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Колега нямам фреза и мисля да ги накова като теб, с летви на които да лягат рамките.Но остава по голямо разстояние под питите,при теб правят ли далаци?Говоря за ДБ.пита
    Става и без фреза, с ъглошлайф и длето аз така издълбавам канала за питите. А при мен са корпусни пити и има много място под рамлите и не правят далаци, даже им е по добре защото на пчелите им е голяма мъка в жегите в тия сандъци.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Става и без фреза, с ъглошлайф и длето аз така издълбавам канала за питите. А при мен са корпусни пити и има много място под рамлите и не правят далаци, даже им е по добре защото на пчелите им е голяма мъка в жегите в тия сандъци.
    Със такъв диск ли си ги направил каналите?Или с някакъв друг
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри SL373425.jpg‎   SL373426.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Малко офтопик. НИКОГА ама НИКОГА не си правете експеримента от горните снимки - диск за циркуляр на ъглошлайф. Има и по-лесни и безболезнени начини да се направите инвалид.
    Познавам двама препатили - единия с приполовена капачка, другия с отрязани сухожилия...

Иначе за сандъците, обаждате се на портала в Дунарит, искате магазина, питате какви сандъци има в наличност, кога мога да ги взема, нагласяте един ДИЗЕЛОВ автомобил (бус, камион) и отивате да ги товарите.
    На портала преди имаше изкарани мостри...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Автор
    Регистриран
    27.02.2013
    Пчеларски район
    стара загора
    Наистина изглежда самоубийствено .. макар че съм виждал хора да се опитват да режат дърва с него. Ентусиасти!
    www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Посоченото циркулярно трионче има максимални обороти около 4-5000, а машината развива два пъти повече, т.е има опасност трионът да се пръсне или поне някой зъб да изхвърчи като види зор. Отделно при посочените обороти и липса на застопоряване, машината много лесно става неуправляема.
    Както каза Корчев по-горе, има доста по-лесни начини да се осакати човек. Има и доста снимки на сравнително успешни опити в нета. С две думи - не ползвайте такива доработки.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •