Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 35

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    14.10.2014
    Пчеларски район
    Руен
    Мерси за отговорите! Стискам палци всичко да тръгне по мед и масло и ако ми излезе около 500 лв чиста печалба от сезона ще съм много доволен. И някои знае ли къде в района на Бургас мога да си купя кошери със семейства ?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Колега ,преди години в Руенско се намираха много семейства в тръвни.Ако и сега има ,можеш да закупиш и да прехвърлиш в нов кошер.За презимували семейства може да е кът работата.Иначе има доста обяви за отводки.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Колега ,преди години в Руенско се намираха много семейства в тръвни.Ако и сега има ,можеш да закупиш и да прехвърлиш в нов кошер.За презимували семейства може да е кът работата.Иначе има доста обяви за отводки.
    За преди колко години назад говориш, незнам, но аз не съм попадал на обяви за продажба на тръвни в нашият регион. Няколко години подред(последно миналата година) съм срещал обяви за продажба на тръвни в района на Омуртаг, Търговишка област.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    За преди колко години назад говориш, незнам, но аз не съм попадал на обяви за продажба на тръвни в нашият регион. Няколко години подред(последно миналата година) съм срещал обяви за продажба на тръвни в района на Омуртаг, Търговишка област.
    Колега ,говорим за Руенски ,а не за Русенски.Иначе става въпрос за преди десетина години.Мой познат редовно си купуваше за попълване на загубите.

Потребител
    Регистриран
    06.08.2013
    Пчеларски район
    Габрово
    Във всеки бизнес има успели има и такива които са се провалили. В повечето случаи всичко зависи от уменията и желанието на човека да постигне нещо. Аз познавам човек който започна от нищото с 2 кошера и за няколко години ги направи 200 които сам обслужва. Просто му беше интересно и така от хоби това се превърна в негова професия. Естествено всичко това не стана със щракване на пръстите, а беше вложен много труд. Пчеларството дава страшно много възможности. Можеш да произвеждаш мед, прашец, отводки, майки, восък, прополис също така има привлекателни програми по ПРСР. Ако човек съумее да се възползва от всичко това и вложи достатъчно енергия, мисъл и труд не виждам някаква причина да не може да превърне пчеларството в бизнес.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    100 кошера х 200лв всеки = 20000 лева
    Дотук 2 години да излезеш на нула, а като сметнеш лекарства, гориво, ток, захар и всички хиляди малки разходи...
    И тъкмо излезеш на нулата...и гледаш кошерите се разпадат(ако са стари). Хайде сега дай по 80-100 лева за кошери = 8000-10000 лева.
    Всяка година ако сменяш по 1/3 от питите - грубо 2лв на основа = малка сватба
    Шшшшш...забравихме, че и центрофуга и един куп помощни средства трябва да си купиш, а там е 2 малки сватби и едно кръщене.Въй...то и тенекии трябват...въй,въй...въй хайде още едно кръщене към сметката.
    Има хиляди малки разходи и те са страшните защото не ги виждаш сега.

Всеки тръгва с идеята, че слагаш кранче на кошера и меда теква, но истината е че пчеларството е свързано с много труд, много пари, много време и много нерви, поне докато не си стъпиш на краката. А след това вече нещата се случват много по-лесно, но въпроса е да издържиш на трудностите. Колеги се отказват още след първата зима и ако не си готов да стискаш зъби, то моя съвет е да не се захващаш.
    Да си пчелар в България, значи да си: дърводелец, ветеринар, търговец, управител, счетоводител, адвокат, общ работник, шофьор, градинар и...пчелар.(има и още)
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от united_17 Виж публикацията
    Мерси за отговорите! Стискам палци всичко да тръгне по мед и масло и ако ми излезе около 500 лв чиста печалба от сезона ще съм много доволен. И някои знае ли къде в района на Бургас мога да си купя кошери със семейства ?
    Ако до началото на април не си намериш семейства аз ще ти продам 10 семейства по 280 лв. с кошерите.
    Кошерите не са първа младост но семействата ще са 10 рамкови ДБ с по 9 рамки пчели и 5 рамки пило. Регион Сливен.
    Винаги може по-добре.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •